Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nor-Cargo strammer inn

Nor-Cargo kommer til å innføre strengere regler på gammelkaia fra høsten av. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Nor-Cargo strammer inn

Nye sikkerhetsregler for ISPS-terminaler ble innført i 2004. Nå må reglene for gammelkaia overholdes, om ikke kan den bli stengt av Kystverket.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Fram til i dag har den ikke vært stengt av slik den skulle, men til høsten kommer Kystverket på kontroll. Da må alt være i orden. Om ikke risikerer vi at kaien blir stengt, sier Torgrim Holm, daglig leder i Nor-Cargo Svalbard AS.
Grunnen til at regelverket ikke har blitt fulgt til nå, er ifølge Holm at det er tungvint å stenge kaien når folk skal hente gods.

Flyttbare gjerder
Fram til nå har hele kaien vært gjerdet inn, og det har kun blitt benyttet tau for å sluse passasjerbåtenes gjester fra kaien ombord i båten.
– Nå kjøper vi inn flyttbare gjerder slik at vi kan gjerde inn båten også. Passasjerene kommer til å bli ført gjennom disse gjerdene i stedet for å bruke tau, sier Holm.
Kaien kommer til å bli helt stengt når lastebåter ligger til og kommer ikke til å åpne før båtene har forlatt kaia.

Må kurses
– Nå setter vi lasta her inne på kaien slik at de som skal ha ferskvarer kan komme inn og hente. Fra nå av blir det bare personer fra sikkerhetsklarerte firma med ID-kort og kurs som får anledning til å komme inn på kaia, sier Holm.
Neste uke skal det avholdes kurs for bedriftene som er interesserte i en slik klarering. Privatpersoner må pent vente på kaia til båten har gått.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!