Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

«Noorderlicht» på grunn

«Noorderlicht» er et kjent syn i Longyearbyen. Tidligere frøs skuta også inn i Tempelfjorden og ble brukt som overnattingssted for Basecamp Spitsbergen. FOTO: Line Nagell Ylvisåker (arkiv)

«Noorderlicht» på grunn

Skonnerten ble slept av grunn av «Polarsyssel».

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.09.2016 kl 08:47

– Vi fikk melding om hendelsen litt over 21.30 i går kveld. Vi bisto med «Polarsyssel», sier sysselmannsførstebetjent Bjørn Pedersen.

Selve redningsaksjonen ble koordinert av Hovedredningssentralen i Nord-Norge, etter at seilbåten med 23 personer om bord gikk på grunn i Trygghamna nordvest for Longyearbyen.

Det ble først vurdert om «Noorderlicht» skulle slepes til Longyearbyen, men etter å ha slept båten av grunn ble det bestemt at den skulle legge seg til anker i Trygghamna.

Vakthavende ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge, Tor Erik Torkelsen, sa i natt til Nordlys at alt er vel med passasjerene om bord. Skuta tar ikke inn vann og har ikke skader.

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet er leteaksjonen nå avsluttet.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

 
Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Jubilerer med solid trøkk

Longyearbyen sykehus er 100 år.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!