Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

«Noorderlicht» på grunn

«Noorderlicht» er et kjent syn i Longyearbyen. Tidligere frøs skuta også inn i Tempelfjorden og ble brukt som overnattingssted for Basecamp Spitsbergen. FOTO: Line Nagell Ylvisåker (arkiv)

«Noorderlicht» på grunn

Skonnerten ble slept av grunn av «Polarsyssel».

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.09.2016 kl 08:47

– Vi fikk melding om hendelsen litt over 21.30 i går kveld. Vi bisto med «Polarsyssel», sier sysselmannsførstebetjent Bjørn Pedersen.

Selve redningsaksjonen ble koordinert av Hovedredningssentralen i Nord-Norge, etter at seilbåten med 23 personer om bord gikk på grunn i Trygghamna nordvest for Longyearbyen.

Det ble først vurdert om «Noorderlicht» skulle slepes til Longyearbyen, men etter å ha slept båten av grunn ble det bestemt at den skulle legge seg til anker i Trygghamna.

Vakthavende ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge, Tor Erik Torkelsen, sa i natt til Nordlys at alt er vel med passasjerene om bord. Skuta tar ikke inn vann og har ikke skader.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!