Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

«Noorderlicht» på grunn

«Noorderlicht» er et kjent syn i Longyearbyen. Tidligere frøs skuta også inn i Tempelfjorden og ble brukt som overnattingssted for Basecamp Spitsbergen. FOTO: Line Nagell Ylvisåker (arkiv)

«Noorderlicht» på grunn

Skonnerten ble slept av grunn av «Polarsyssel».

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.09.2016 kl 08:47

– Vi fikk melding om hendelsen litt over 21.30 i går kveld. Vi bisto med «Polarsyssel», sier sysselmannsførstebetjent Bjørn Pedersen.

Selve redningsaksjonen ble koordinert av Hovedredningssentralen i Nord-Norge, etter at seilbåten med 23 personer om bord gikk på grunn i Trygghamna nordvest for Longyearbyen.

Det ble først vurdert om «Noorderlicht» skulle slepes til Longyearbyen, men etter å ha slept båten av grunn ble det bestemt at den skulle legge seg til anker i Trygghamna.

Vakthavende ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge, Tor Erik Torkelsen, sa i natt til Nordlys at alt er vel med passasjerene om bord. Skuta tar ikke inn vann og har ikke skader.

Siste nytt i Nyheter

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Dagens ekstrafly er nå kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!