Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Noorderlicht får isbryterhjelp

Kystvaktskipet «Svalbard» hjalp seilskuta «Noorderlicht» inn Tempelfjorden i januar. Tirsdag skal den hjelpe skuta ut av isen. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Noorderlicht får isbryterhjelp

Tirsdag skal kystvaktskipet «Svalbard» bryte skonnerten «Noorderlicht» ut av isen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.06.2009 kl 15:27

KV «Svalbard» kommer til Longyearbyen tirsdag morgen.

– Vi skal bytte noe personell og så skal vi ta oss inn i Tempelfjorden, sier vaktsjef Knut Erik Riiber på KV «Svalbard».

Han forteller at KV «Svalbard» er på vei til Longyearbyen med mannskaper fra Bjørnøya, ettersom det har vært vaktskifte på den meteorologiske stasjonen der.

I åpent vann

«Noorderlicht» har ligget innefrosset i Tempelfjorden siden januar, og skulle etter planen ha startet sommersesongen med seilturer allerede 19. mai. Isen i Tempelfjorden har imidlertid ikke gitt slipp på skuta, og frem til nå har det ikke vært mulig for Basecamp Spitsbergen, som chartrer «Noorderlicht» vinter og vårsesongen, å få isbryterhjelp.

– Vi er svært takknemmelige, spesielt med tanke på mannskapet som jeg vet gleder seg til å få båten ut i åpent vann og starte seilsesongen, sier Brita Knudtsen Dahl i Basecamp Spitsbergen.

Hun forteller at isbryterhjelpen kom som en overraskelse.

– Vi har hele tiden fått informasjon om at KV «Svalbard» ikke skulle så langt nord, sier Dahl.

Kan bli seilturer

Dahl forteller at «Noorderlicht» skal ha sin første tur for Oceanwide Expeditions, som Basecamp har chartret båten fra, 21. eller 22. juni.

– I perioden fram til da er det mulig vi kommer til å bruke skuta til noen seilturer. Det er en mulighet som plutselig dukket opp, så det er noe vi jobber med nå, sier hun.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!