Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Noorderlicht får isbryterhjelp

Kystvaktskipet «Svalbard» hjalp seilskuta «Noorderlicht» inn Tempelfjorden i januar. Tirsdag skal den hjelpe skuta ut av isen. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Noorderlicht får isbryterhjelp

Tirsdag skal kystvaktskipet «Svalbard» bryte skonnerten «Noorderlicht» ut av isen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.06.2009 kl 15:27

KV «Svalbard» kommer til Longyearbyen tirsdag morgen.

– Vi skal bytte noe personell og så skal vi ta oss inn i Tempelfjorden, sier vaktsjef Knut Erik Riiber på KV «Svalbard».

Han forteller at KV «Svalbard» er på vei til Longyearbyen med mannskaper fra Bjørnøya, ettersom det har vært vaktskifte på den meteorologiske stasjonen der.

I åpent vann

«Noorderlicht» har ligget innefrosset i Tempelfjorden siden januar, og skulle etter planen ha startet sommersesongen med seilturer allerede 19. mai. Isen i Tempelfjorden har imidlertid ikke gitt slipp på skuta, og frem til nå har det ikke vært mulig for Basecamp Spitsbergen, som chartrer «Noorderlicht» vinter og vårsesongen, å få isbryterhjelp.

– Vi er svært takknemmelige, spesielt med tanke på mannskapet som jeg vet gleder seg til å få båten ut i åpent vann og starte seilsesongen, sier Brita Knudtsen Dahl i Basecamp Spitsbergen.

Hun forteller at isbryterhjelpen kom som en overraskelse.

– Vi har hele tiden fått informasjon om at KV «Svalbard» ikke skulle så langt nord, sier Dahl.

Kan bli seilturer

Dahl forteller at «Noorderlicht» skal ha sin første tur for Oceanwide Expeditions, som Basecamp har chartret båten fra, 21. eller 22. juni.

– I perioden fram til da er det mulig vi kommer til å bruke skuta til noen seilturer. Det er en mulighet som plutselig dukket opp, så det er noe vi jobber med nå, sier hun.

Siste nytt i Nyheter

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!