Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nok en fiske-bot

Det har vært travelt for kystvakten ved Svalbard denne måneden. 14. september oppbrakte kystvaktskipet «Svalbard» en litauisk tråler. FOTO: Kjersti Elverum Kvile

Nok en fiske-bot

Et russisk rederi må ut med 850.000 kroner for å ha rapportert for inn for lite fangst.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.09.2012 kl 10:47

Onsdag morgen sist uke oppbrakte kystvakta det russisk-registrerte omlastingsfartøyet «Sirius» ved Bjørnøya.

Under inspeksjonen oppdaget inspektørene at kapteinen hadde rapportert fiskens produktvekt i stedet for såkalt rund vekt, det vil si vekten av hele fisken. Totalt hadde kapteinen rapportert nærmere 700 tonn for lite fisk, ifølge Sysselmannen.

Sysselmannen ila rederiet et inndragningsforelegg på 850.000 kroner, mens den russiske kapteinen fikk en bot på 15.000 kroner.

Dette er tredje gang på kort tid at kystvakten oppbringer et fiskefartøy i den omstridte fiskevernsonen ved Svalbard.

Faktaboks

• 5. september: en tysk tråler fanger mer hyse enn lovlig. Kystvakten oppbringer tråleren utenfor Hopen. Rederiet får et forelegg på 40.000 kroner, kapteinen en bot på 15.000 kroner. Ingen av dem har vedtatt bøtene, og saken kan ende i Nord-Troms tingrett 20. november.

• 13. september: en litauisk reketråler fisker ulovlig i vernesonen i Isfjorden og forbudssonen i Kongsfjorden. Rederiet får et forelegg på 180.000 kroner, den portugisiske kapteinen en bot på 10.000 kroner. Begge har vedtatt bøtene.

• 19. september: et russisk lastefartøy oppbringes av kystvakten utenfor Bjørnøya. Kapteinen har underrapportert 700 tonn fisk. Rederiet får et forelegg på 850.000 kroner, kapteinen en bot på 15.000 kroner.

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!