Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nok en fiske-bot

Det har vært travelt for kystvakten ved Svalbard denne måneden. 14. september oppbrakte kystvaktskipet «Svalbard» en litauisk tråler. FOTO: Kjersti Elverum Kvile

Nok en fiske-bot

Et russisk rederi må ut med 850.000 kroner for å ha rapportert for inn for lite fangst.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.09.2012 kl 10:47

Onsdag morgen sist uke oppbrakte kystvakta det russisk-registrerte omlastingsfartøyet «Sirius» ved Bjørnøya.

Under inspeksjonen oppdaget inspektørene at kapteinen hadde rapportert fiskens produktvekt i stedet for såkalt rund vekt, det vil si vekten av hele fisken. Totalt hadde kapteinen rapportert nærmere 700 tonn for lite fisk, ifølge Sysselmannen.

Sysselmannen ila rederiet et inndragningsforelegg på 850.000 kroner, mens den russiske kapteinen fikk en bot på 15.000 kroner.

Dette er tredje gang på kort tid at kystvakten oppbringer et fiskefartøy i den omstridte fiskevernsonen ved Svalbard.

Faktaboks

• 5. september: en tysk tråler fanger mer hyse enn lovlig. Kystvakten oppbringer tråleren utenfor Hopen. Rederiet får et forelegg på 40.000 kroner, kapteinen en bot på 15.000 kroner. Ingen av dem har vedtatt bøtene, og saken kan ende i Nord-Troms tingrett 20. november.

• 13. september: en litauisk reketråler fisker ulovlig i vernesonen i Isfjorden og forbudssonen i Kongsfjorden. Rederiet får et forelegg på 180.000 kroner, den portugisiske kapteinen en bot på 10.000 kroner. Begge har vedtatt bøtene.

• 19. september: et russisk lastefartøy oppbringes av kystvakten utenfor Bjørnøya. Kapteinen har underrapportert 700 tonn fisk. Rederiet får et forelegg på 850.000 kroner, kapteinen en bot på 15.000 kroner.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!