Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Noe lavere økning på selskapsskatt

Årets stasbudsjett får ingen store konsekvenser for befolkningen på Svalbard. FOTO: Birger Amundsen

Noe lavere økning på selskapsskatt

Regjeringen setter opp selskapsskatten på Svalbard med seks prosentpoeng i stedet for åtte. Det kommer fram i statsbudsjettet som ble offentliggjort klokken 10 fredag formiddag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Da justisminister Knut Storberget besøkte Longyearbyen 1. mai hadde han med seg nyheten om at skattesatsen i lønnstrekkordningen på Svalbard skulle reduseres fra tolv til åtte prosent, altså tilbake til 2005-nivå. Det bekreftes i statsbudsjettet som ble lagt fram fredag. Det særskilte skattefradraget på 7.200 kroner for inntektsårene 2006 og 2007 videreføres ikke.

Møtt med protester
Storberget kom i mai også med den dårlige nyheten at selskaps- og kapitalbeskatning skulle økes fra ti til 18 prosent. Forslaget har blitt møtt med protester fra lokalstyret, Sysselmannen og næringslivet i Longyearbyen, og nå har regjeringen i stedet foreslått å øke skatten til 16 prosent på neste års statsbudsjett.
– Vi ønsker ikke et Svalbard der det etableres masse postkasseselskap, og derfor vil vi ikke ha en skatt som er under den på fastlandet. Nå tilsvarer skatten på Svalbard den vi har på norsk sokkel, sier statssekretær i Finansdepartementet, Kjersti Markusson (SV).

Økte overføringer
De samlede overføringene fra staten til Svalbard øker med 15,9 prosent, fra 123,9 millioner kroner i fjor, til 143,5 millioner kroner. Det bevilges 2,5 millioner kroner til oppfølging av nordområdestrategien og 3,1 millioner kroner til flykartlegging av Svalbard.

Se Svalbard-budsjettet her!

Last ned statsbudsjettet her!
Skatte-, avgifts- og tollvedtak
Skatte- og avgiftsopllegget 2008 - lovendringer

Siste nytt i Nyheter

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!