Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Noe lavere økning på selskapsskatt

Årets stasbudsjett får ingen store konsekvenser for befolkningen på Svalbard. FOTO: Birger Amundsen

Noe lavere økning på selskapsskatt

Regjeringen setter opp selskapsskatten på Svalbard med seks prosentpoeng i stedet for åtte. Det kommer fram i statsbudsjettet som ble offentliggjort klokken 10 fredag formiddag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Da justisminister Knut Storberget besøkte Longyearbyen 1. mai hadde han med seg nyheten om at skattesatsen i lønnstrekkordningen på Svalbard skulle reduseres fra tolv til åtte prosent, altså tilbake til 2005-nivå. Det bekreftes i statsbudsjettet som ble lagt fram fredag. Det særskilte skattefradraget på 7.200 kroner for inntektsårene 2006 og 2007 videreføres ikke.

Møtt med protester
Storberget kom i mai også med den dårlige nyheten at selskaps- og kapitalbeskatning skulle økes fra ti til 18 prosent. Forslaget har blitt møtt med protester fra lokalstyret, Sysselmannen og næringslivet i Longyearbyen, og nå har regjeringen i stedet foreslått å øke skatten til 16 prosent på neste års statsbudsjett.
– Vi ønsker ikke et Svalbard der det etableres masse postkasseselskap, og derfor vil vi ikke ha en skatt som er under den på fastlandet. Nå tilsvarer skatten på Svalbard den vi har på norsk sokkel, sier statssekretær i Finansdepartementet, Kjersti Markusson (SV).

Økte overføringer
De samlede overføringene fra staten til Svalbard øker med 15,9 prosent, fra 123,9 millioner kroner i fjor, til 143,5 millioner kroner. Det bevilges 2,5 millioner kroner til oppfølging av nordområdestrategien og 3,1 millioner kroner til flykartlegging av Svalbard.

Se Svalbard-budsjettet her!

Last ned statsbudsjettet her!
Skatte-, avgifts- og tollvedtak
Skatte- og avgiftsopllegget 2008 - lovendringer

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!