Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nødbluss fra Barentsburg

Det var fra kaiområdet i Barentsburg at noen skjøt opp røde nødbluss lørdag kveld. FOTO: Birger Amundsen

Nødbluss fra Barentsburg

Ti-tolv røde nødbluss avfyrt fra Barentsburg førte til full utrykning med helikopter lørdag kveld. Ingen var i nød og saken etterforskes av politiet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.08.2010 kl 08:33

– Vi fikk melding like over klokken ni lørdag kveld fra en person som observerte flere røde bluss avfyrt etter hverandre. Personen befant seg i båt innerst i Grønfjorden og oppfattet det som at blussene ble avfyrt ute i Isfjorden et sted, sier vakthavende førstebetjent hos Sysselmannen, Per Andreassen.

Kaiområdet

Sysselmannen rykket ut med Supe Puma-helikopteret, og fikk også øye på et bluss lokalisert til kaiområdet i Barentsburg. Det viste seg at ingen var i nød, og at blussene sannsynligvis var skutt opp i ren forlystelse.

– Vi er ikke fornøyd med dette og følger opp saken med russerne. Vi landet i Barentsburg og fikk kontakt med ledelsen i gruveselskapet. Ett eller annet hadde foregått på brygga, forklarer førstebetjent Andreassen.

Følges opp

Sysselmannen vil følge opp saken overfor Trust Arktikugol, for å få svar på hvem i Barentsburg som misbrukte nødrakettene. Ikke minst fordi en slik nødutrykning med helikopter koster penger og er ressursmisbruk.

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

Lørdag var Sysselmannen i Bolterdalen for å kontrollere skutere og skuterkjøring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

 
En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!