Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nødbluss fra Barentsburg

Det var fra kaiområdet i Barentsburg at noen skjøt opp røde nødbluss lørdag kveld. FOTO: Birger Amundsen

Nødbluss fra Barentsburg

Ti-tolv røde nødbluss avfyrt fra Barentsburg førte til full utrykning med helikopter lørdag kveld. Ingen var i nød og saken etterforskes av politiet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.08.2010 kl 08:33

– Vi fikk melding like over klokken ni lørdag kveld fra en person som observerte flere røde bluss avfyrt etter hverandre. Personen befant seg i båt innerst i Grønfjorden og oppfattet det som at blussene ble avfyrt ute i Isfjorden et sted, sier vakthavende førstebetjent hos Sysselmannen, Per Andreassen.

Kaiområdet

Sysselmannen rykket ut med Supe Puma-helikopteret, og fikk også øye på et bluss lokalisert til kaiområdet i Barentsburg. Det viste seg at ingen var i nød, og at blussene sannsynligvis var skutt opp i ren forlystelse.

– Vi er ikke fornøyd med dette og følger opp saken med russerne. Vi landet i Barentsburg og fikk kontakt med ledelsen i gruveselskapet. Ett eller annet hadde foregått på brygga, forklarer førstebetjent Andreassen.

Følges opp

Sysselmannen vil følge opp saken overfor Trust Arktikugol, for å få svar på hvem i Barentsburg som misbrukte nødrakettene. Ikke minst fordi en slik nødutrykning med helikopter koster penger og er ressursmisbruk.

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!