Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nødbluss fra Barentsburg

Det var fra kaiområdet i Barentsburg at noen skjøt opp røde nødbluss lørdag kveld. FOTO: Birger Amundsen

Nødbluss fra Barentsburg

Ti-tolv røde nødbluss avfyrt fra Barentsburg førte til full utrykning med helikopter lørdag kveld. Ingen var i nød og saken etterforskes av politiet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.08.2010 kl 08:33

– Vi fikk melding like over klokken ni lørdag kveld fra en person som observerte flere røde bluss avfyrt etter hverandre. Personen befant seg i båt innerst i Grønfjorden og oppfattet det som at blussene ble avfyrt ute i Isfjorden et sted, sier vakthavende førstebetjent hos Sysselmannen, Per Andreassen.

Kaiområdet

Sysselmannen rykket ut med Supe Puma-helikopteret, og fikk også øye på et bluss lokalisert til kaiområdet i Barentsburg. Det viste seg at ingen var i nød, og at blussene sannsynligvis var skutt opp i ren forlystelse.

– Vi er ikke fornøyd med dette og følger opp saken med russerne. Vi landet i Barentsburg og fikk kontakt med ledelsen i gruveselskapet. Ett eller annet hadde foregått på brygga, forklarer førstebetjent Andreassen.

Følges opp

Sysselmannen vil følge opp saken overfor Trust Arktikugol, for å få svar på hvem i Barentsburg som misbrukte nødrakettene. Ikke minst fordi en slik nødutrykning med helikopter koster penger og er ressursmisbruk.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!