Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nikoline (2) mistet livet i raset

Nikoline Røkenes (2) ble det andre offeret for snøraset i Longyearbyen lørdag formiddag. Hun lå under snøen i to timer sammen med storesøster Pernille (3). FOTO: Christopher Engås

Nikoline (2) mistet livet i raset

Letemannskaper og helsepersonell sto på for å redde søstrene Nikoline og Pernille Røkenes, men klarte bare å redde én.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.12.2015 kl 18:50

Kim Rune Røkenes, energisjef i Longyearbyen, mistet datteren Nikoline (2) etter raset i Longyearbyen lørdag formiddag. Den andre datteren Pernille (3) kom fra hendelsen med livet i behold.

Mandag la han ut en hilsen til byen på hjemmesiden til Longyearbyen lokalstyre. Svalbardposten publiserer teksten med tillatelse.

«Man lever i et mareritt man aldri våkner fra, og det som har skjedd er ubegripelig. Fatter det ikke. Pernille og Nikoline kom bort fra oss etter skredet, og gravingen startet med en gang.

Husker vagt at jeg så hundrevis av frivillige som ville hjelpe ved rasstedet, og de som sto på der oppe er noen fantastiske sterke hverdagshelter som vi aldri får takket nok. Mirakler skjedde, og etter to timer ble ungene våre funnet og fraktet til Lyr sykehus og videre til Tromsø.

Svært nedkjølte kjempet de for sine liv, sammen med hverandre på samme rom. Pernille ble en stor glede i sjokket da det var klart at hun ville bli fin igjen, og Nikoline en uendelig, bunnløs sorg som ikke kan beskrives. Uvirkelig.

Det var fantastisk innsats av alle som var til stede på sykehuset i Longyearbyen, de gjorde alt de kunne pluss enda litt til. Samme i Tromsø - gav aldri opp og håpet til det siste. Det var de beste av de beste som hjalp.

Vi har fått masse hjelp og støtte fra venner og familie, Svalbardfamilie og sykehuspersonell - nå er det bare en helt jævlig vei videre, men Pernille er fokuset»

Se bildet større

Kim Rune Røkenes takker for den store innsatsen som ble gjort for å redde hans to døtre. Desverre døde den minste, Nikoline, av skadene hun pådro seg i snøskredet. FOTO: Christopher Engås (arkiv)

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

Lørdag var Sysselmannen i Bolterdalen for å kontrollere skutere og skuterkjøring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

 
En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!