Nikoline (2) mistet livet i raset

Letemannskaper og helsepersonell sto på for å redde søstrene Nikoline og Pernille Røkenes, men klarte bare å redde én.

Nikoline Røkenes (2) ble det andre offeret for snøraset i Longyearbyen lørdag formiddag. Hun lå under snøen i to timer sammen med storesøster Pernille (3).
Publisert
Kim Rune Røkenes takker for den store innsatsen som ble gjort for å redde hans to døtre. Desverre døde den minste, Nikoline, av skadene hun pådro seg i snøskredet.

Kim Rune Røkenes, energisjef i Longyearbyen, mistet datteren Nikoline (2) etter raset i Longyearbyen lørdag formiddag. Den andre datteren Pernille (3) kom fra hendelsen med livet i behold.

Mandag la han ut en hilsen til byen på hjemmesiden til Longyearbyen lokalstyre. Svalbardposten publiserer teksten med tillatelse.

«Man lever i et mareritt man aldri våkner fra, og det som har skjedd er ubegripelig. Fatter det ikke. Pernille og Nikoline kom bort fra oss etter skredet, og gravingen startet med en gang.

Husker vagt at jeg så hundrevis av frivillige som ville hjelpe ved rasstedet, og de som sto på der oppe er noen fantastiske sterke hverdagshelter som vi aldri får takket nok. Mirakler skjedde, og etter to timer ble ungene våre funnet og fraktet til Lyr sykehus og videre til Tromsø.

Svært nedkjølte kjempet de for sine liv, sammen med hverandre på samme rom. Pernille ble en stor glede i sjokket da det var klart at hun ville bli fin igjen, og Nikoline en uendelig, bunnløs sorg som ikke kan beskrives. Uvirkelig.

Det var fantastisk innsats av alle som var til stede på sykehuset i Longyearbyen, de gjorde alt de kunne pluss enda litt til. Samme i Tromsø - gav aldri opp og håpet til det siste. Det var de beste av de beste som hjalp.

Vi har fått masse hjelp og støtte fra venner og familie, Svalbardfamilie og sykehuspersonell - nå er det bare en helt jævlig vei videre, men Pernille er fokuset»

Powered by Labrador CMS