Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ni plasser å holde seg unna

Dette vraket utenfor Longyearbyen er ett av i alt åtte som ble lokalisert da havbunnen til Ny-Ålesund ble scannet i august. FOTO: Dag Nævestad

Ni plasser å holde seg unna

Det kan være flere interessante vrak på havbunnen mellom Longyearbyen og Ny-Ålesund.

Tekst:

Publisert:

Da sonarskipet «Fugro Helmert» scannet havbunnen ble det funnet i alt ni objekter som fiberkabelen, som skal legges neste år, ikke må ligge i nærheten av.

– Av de ni posisjonene er det antageligvis åtte som er vrak. Det siste synes å være en container, og den ligger like i nærheten av Longyearbyen, forteller marinarkeolog Dag Nævestad som var med på toktet i august.

Et av vrakene ligger like utenfor Hotellneset ved byen. Da traseen ble tegnet inn tidligere skulle kabelen gå rett over dette stedet. Det blir det nå ikke noe av.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!