Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ni pågrepet for narkotikabruk

Ni fastboende i Longyearbyen er pågrepet i en aksjon i helgen siktet for bruk av narkotika.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.10.2011 kl 22:48

– Vi har arbeidet med dette en tid, og det er opplysninger som har framkommet under etterforskning av narkotikasaker i Longyearbyen tidligere i år som er bakgrunn for aksjonen denne helgen, sier assisterende sysselmann Lars Erik Alfheim.

Alfheim sier videre at Sysselmannen har hatt bistand fra Oslo Politidistrikt, Seksjon for organisert kriminalitet, Spesielle operasjoner og hundeførere ved Hundetjenesten.

Sysselmannen skriver på sine nettsider at to av de siktede også er siktet for oppbevaring og omsetning av narkotika. Alle de siktede har erkjent de faktiske forholdene.

Svalbard skal være narkotikafritt

Alfheim vil ikke si noe om hvilke miljøer de ni tilhører i Longyearbyen, men at alle ni fortsatt befinner seg i Longyearbyen. Han vil heller ikke si noe om hvilket narkotisk stoff, eller stoffer, det er snakk om.

– Det viktigste for oss er at Svalbard skal være uten narkotika, derfor ønsker vi å få dette vekk slik at Svalbard fortsatt skal være fritt for narkotika.

I tidligere saker er folk som er tatt for narkotikabruk og omsetning i tillegg til straffen blitt utvist fra Svalbard.

Utvisning

– Det er riktig at vi har en forskrift som gjelder utvisning. Det er for tidlig å si om den vil bli tatt i bruk i disse sakene. Det er søndag kveld nå, og vi må først se nærmere på hvilke reaksjoner vi skal gi. Eventuell utvisning vil bli tatt med i en samlet vurdering, fastslår assisterende sysselmann Lars Erik Alfheim.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!