Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ni pågrepet for narkotikabruk

Ni fastboende i Longyearbyen er pågrepet i en aksjon i helgen siktet for bruk av narkotika.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.10.2011 kl 22:48

– Vi har arbeidet med dette en tid, og det er opplysninger som har framkommet under etterforskning av narkotikasaker i Longyearbyen tidligere i år som er bakgrunn for aksjonen denne helgen, sier assisterende sysselmann Lars Erik Alfheim.

Alfheim sier videre at Sysselmannen har hatt bistand fra Oslo Politidistrikt, Seksjon for organisert kriminalitet, Spesielle operasjoner og hundeførere ved Hundetjenesten.

Sysselmannen skriver på sine nettsider at to av de siktede også er siktet for oppbevaring og omsetning av narkotika. Alle de siktede har erkjent de faktiske forholdene.

Svalbard skal være narkotikafritt

Alfheim vil ikke si noe om hvilke miljøer de ni tilhører i Longyearbyen, men at alle ni fortsatt befinner seg i Longyearbyen. Han vil heller ikke si noe om hvilket narkotisk stoff, eller stoffer, det er snakk om.

– Det viktigste for oss er at Svalbard skal være uten narkotika, derfor ønsker vi å få dette vekk slik at Svalbard fortsatt skal være fritt for narkotika.

I tidligere saker er folk som er tatt for narkotikabruk og omsetning i tillegg til straffen blitt utvist fra Svalbard.

Utvisning

– Det er riktig at vi har en forskrift som gjelder utvisning. Det er for tidlig å si om den vil bli tatt i bruk i disse sakene. Det er søndag kveld nå, og vi må først se nærmere på hvilke reaksjoner vi skal gi. Eventuell utvisning vil bli tatt med i en samlet vurdering, fastslår assisterende sysselmann Lars Erik Alfheim.

Siste nytt i Nyheter

Riksadvokaten ber om ny etterforskning

Skredet skal gjennomgås på nytt.

Stanser livreddende fly

Jetfly i Tromsø skulle bidra til en stor styrking av ambulanseberedskapen til Svalbard fra 2019. Etter kritikk fra Finnmark er forslaget droppet.

– Svalbard må bli hørt

Sysselmann Kjerstin Askholt reagerer på at ingen på Svalbard er involvert i ambulansefly-prosessen.

Dialog – ingen erstatning

Longyearbyen lokalstyre ønsker å unngå rettssak, men har ikke erkjent erstatningsplikt etter at Nikoline (2) omkom i skredet i fjor. Det har heller ikke Store Norske.

Spansk åpning

Bluesen er offisielt i gang.

Sviende bot for tyvtråler

Tråleren fra Færøyene fikk inndratt verdien av hele fangsten i Hinlopenstretet på 850.000 kroner.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!