Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nettbrett-strid i sparetid

Papirer skiftes ut med nettbrett fra og med nyttår. FOTO: Anders Fjellestad

Nettbrett-strid i sparetid

Forslaget om å bruke inntil 250.000 kroner på å bytte ut sakspapirer med nettbrett, skapte stor debatt i lokalstyret.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.09.2012 kl 13:04

Gjennom sitt «Snu-prosjekt» leter Longyearbyen lokalstyre (LL) og politikerne med lys og lykte etter steder hvor det kan spares penger. Nettopp derfor reagerte flere av politikerne under tirsdagens lokalstyremøte på forslaget om å kjøpe inn nettbrett til medlemmer av politiske utvalg og styrer. Innkjøp og opplæring har en øvre ramme på 250.000 kroner. Det fikk Lene Villumsen (Tf) til å steile.


Synes det er pinlig

– Jeg kan ikke forstå hvordan man kan forsvare den pengebruken. Det er helt feil tidspunkt å diskutere dette, og det er pinlig som politiker å gå ut i byen og forsvare dette, tordnet Villumsen fra talerstolen.

Hun foreslo å utsette saken til det pågående spareprosjektet til LL er over.

Meningen er at utvalg og styrer skal få samtlige dokumenter og sakspapirer elektronisk i stedet for papirform fra 2013. Med dette vil LL årlig spare inntil 50.000 kroner i kopi- og portoutgifter.

– Dermed spares dette inn i løpet av en femårsperiode, kommenterte Aps Anita Johansen.

Partifelle Elise Strømseng sa at kostnadsrammen på 250.000 kroner, tilsvarer en pris på rundt 5.000 kroner per nettbrett.

– Det finnes gode nettbrett helt ned til 2.500 kroner, så det kan bli langt billigere enn 250.000 kroner, sa hun.

– Det spiller ingen rolle om det koster 250.000 kroner eller 100.000 kroner, det sender uansett et dårlig signal. Det må da gå an å slutte og bruke penger? svarte Lene Villumsen.


Nettbrett-flertall

Hun fikk støtte fra flere andre, blant annet fra Konsekvenslista. Det var Jon Sandmo som tidligere i år fremmet nettbrett-forslaget.

– Jeg har snakket med Jon, og han sa at han aldri mente at det skulle kjøpes inn nettbrett til hver enkelt representant. Vi kan ikke irritere befolkningen med slike snobbete innkjøp, jeg foreslår at saken utsettes til etter neste valg, sa Jørn Dybdahl fra Konsekvenslista.

Håvar Fjerdingøy fra Tverrpolitisk fellesliste ønsket å fokusere på miljøfordelene ved å gå digitalt.

– Det er ganske mange kilo papir som går med på dette, og som må fraktes bort herfra med båt, sa Fjerdingøy som altså var uenig med sin partikollega Lene Villumsen.

Motstanden til tross, Villumsens forslag falt med 6 mot 9 stemmer. Dermed gjør nettbrettene sitt inntog i politiske møter og foretaksstyrer etter nyttår.

Les også:

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!