Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nesten 12.000 toppturer

Det har vært mange toppturer i år. Her er Ronny Brunvoll oppe på Nordenskiöldtoppen. FOTO: Thomas Nilsen

Nesten 12.000 toppturer

For syvende år på rad ble Topptrimmen arrangert i regi av Svalbard Turn.

Tekst:

Publisert:

I år som tidligere år har varden ved Platåberget vært den mest besøkte toppen. Hele 3.569 underskrifter var ført opp i boken da den ble tatt inn for to uker siden. Sukkertoppen var den nest mest besøkte toppen med 1.903 underskrifter, og Sarkofagen runder av topp tre med 1.575. Det er verdt å merke seg at postkassen på Sarkofagen ikke ble satt opp før 1. juni, og de to andre var åpne for registrering allerede 14. mars. Dette var også de tre eneste toppene med mer enn tusen underskrifter. Totalt var det 11.997 underskrifter i de 14 kassene.

Det ble satt opp totalt 14 kasser, og fjorårets minst populære topp, Soleietoppen ble erstattet av Sneheim. Leder for Topptrimmen i Svalbard Turn, Marit Melby forteller at de neste år vurderer å ha med begge toppene, og øke antallet fra 14 til 15.

Alle barn under 12 år som besteg fem eller flere topper var med i trekningen av et årskort på Longyearbyen Kino, og den heldige vinneren ble Aleksander Langerud. Voksne måtte på sin side bestige minst ti av de fjorten toppene for å være med i trekningen av en dagstur for to til Ny-Ålesund og vinneren ble Alexander Kongsmo. Han gikk på ti av de fjorten toppene.

– Vi hadde en veldig fin tur til Blomsterdalshøgda. Vi så både ryper og reinsdyr, og ble overrasket over hvor fin utsikten var.

Kongsmo forteller at han syntes Topptrimmen er en veldig fin måte å bli kjent i området rundt Longyearbyen.

Svalbard Turn vil senere denne høsten arrangere premieutdeling i Svalbardhallen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!