Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nesten 12.000 toppturer

Det har vært mange toppturer i år. Her er Ronny Brunvoll oppe på Nordenskiöldtoppen. FOTO: Thomas Nilsen

Nesten 12.000 toppturer

For syvende år på rad ble Topptrimmen arrangert i regi av Svalbard Turn.

Tekst:

Publisert:

I år som tidligere år har varden ved Platåberget vært den mest besøkte toppen. Hele 3.569 underskrifter var ført opp i boken da den ble tatt inn for to uker siden. Sukkertoppen var den nest mest besøkte toppen med 1.903 underskrifter, og Sarkofagen runder av topp tre med 1.575. Det er verdt å merke seg at postkassen på Sarkofagen ikke ble satt opp før 1. juni, og de to andre var åpne for registrering allerede 14. mars. Dette var også de tre eneste toppene med mer enn tusen underskrifter. Totalt var det 11.997 underskrifter i de 14 kassene.

Det ble satt opp totalt 14 kasser, og fjorårets minst populære topp, Soleietoppen ble erstattet av Sneheim. Leder for Topptrimmen i Svalbard Turn, Marit Melby forteller at de neste år vurderer å ha med begge toppene, og øke antallet fra 14 til 15.

Alle barn under 12 år som besteg fem eller flere topper var med i trekningen av et årskort på Longyearbyen Kino, og den heldige vinneren ble Aleksander Langerud. Voksne måtte på sin side bestige minst ti av de fjorten toppene for å være med i trekningen av en dagstur for to til Ny-Ålesund og vinneren ble Alexander Kongsmo. Han gikk på ti av de fjorten toppene.

– Vi hadde en veldig fin tur til Blomsterdalshøgda. Vi så både ryper og reinsdyr, og ble overrasket over hvor fin utsikten var.

Kongsmo forteller at han syntes Topptrimmen er en veldig fin måte å bli kjent i området rundt Longyearbyen.

Svalbard Turn vil senere denne høsten arrangere premieutdeling i Svalbardhallen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!