Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nesten 12.000 toppturer

Det har vært mange toppturer i år. Her er Ronny Brunvoll oppe på Nordenskiöldtoppen. FOTO: Thomas Nilsen

Nesten 12.000 toppturer

For syvende år på rad ble Topptrimmen arrangert i regi av Svalbard Turn.

Tekst:

Publisert:

I år som tidligere år har varden ved Platåberget vært den mest besøkte toppen. Hele 3.569 underskrifter var ført opp i boken da den ble tatt inn for to uker siden. Sukkertoppen var den nest mest besøkte toppen med 1.903 underskrifter, og Sarkofagen runder av topp tre med 1.575. Det er verdt å merke seg at postkassen på Sarkofagen ikke ble satt opp før 1. juni, og de to andre var åpne for registrering allerede 14. mars. Dette var også de tre eneste toppene med mer enn tusen underskrifter. Totalt var det 11.997 underskrifter i de 14 kassene.

Det ble satt opp totalt 14 kasser, og fjorårets minst populære topp, Soleietoppen ble erstattet av Sneheim. Leder for Topptrimmen i Svalbard Turn, Marit Melby forteller at de neste år vurderer å ha med begge toppene, og øke antallet fra 14 til 15.

Alle barn under 12 år som besteg fem eller flere topper var med i trekningen av et årskort på Longyearbyen Kino, og den heldige vinneren ble Aleksander Langerud. Voksne måtte på sin side bestige minst ti av de fjorten toppene for å være med i trekningen av en dagstur for to til Ny-Ålesund og vinneren ble Alexander Kongsmo. Han gikk på ti av de fjorten toppene.

– Vi hadde en veldig fin tur til Blomsterdalshøgda. Vi så både ryper og reinsdyr, og ble overrasket over hvor fin utsikten var.

Kongsmo forteller at han syntes Topptrimmen er en veldig fin måte å bli kjent i området rundt Longyearbyen.

Svalbard Turn vil senere denne høsten arrangere premieutdeling i Svalbardhallen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!