Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nektet flytur til Ny-Ålesund

Lufttransport AS forærte en flytur til Ny-Ålesund for 14 personer til årets tv-aksjon. Sysselmannen mener det er sightseeing, og derfor ikke tillatt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.10.2011 kl 07:00

– Det var en gave fra Lufttransport som vi skulle auksjonere bort. Sysselmannen mente at en slik tur ikke var lovlig, derfor måtte vi si den fra oss, sier Oddny Kjerstad, leder av tv-aksjonen.

Turen kunne gitt tv-aksjonen 20.000 kroner i kassa. Sysselmannen hadde ingenting imot en lignende tur i fjor. Den innbrakte 17.000 kroner, ifølge Kjerstad.

Sysselmannen viser til en forskrift som sier at bruk av luftfartøy til sightseeing er forbudt.

Sightseeing

I en epost til Lufttransport utdyper assisterende sysselmann Lars Erik Alfheim dette: «Flyvninger er likevel tillatt om det skjer som ledd i regulær rutetrafikk eller tilsvarende persontrafikk (charter).»

Videre skriver han: «Det blir til syvende og sist en vurdering av om flyturen i seg selv er en hovedbestanddel av gaven, eller om det er en regulær befordring til N-Å for å få en omvisning på Kings Bay og handling i butikken. Slik jeg vurderer det er og blir hovedbestandelen i gaven selve flyturen og derfor rammes det av forbudet mot flyving til sightseeing.»

Strengt eller ikke

Alfheim mener at dette ikke er snakk om å fortolke loven strengt eller ikke, men fastholder at det primære med turen, slik han ser det, ikke er Ny-Ålesund, men flygingen fram og tilbake som sådan. Altså at det ikke er snakk om et besøk til nabobygda, men en tur for å se seg om i landet:

– Det hadde ikke vært noe problem hvis Lufttransport hadde gitt bort plasser på en ordinær flytur til Ny-Ålesund.

– Handler det ikke vel så mye om en positiv eller negativ fortolkning av forskriften?

– Jeg er ikke så sikker på om det hjelper. Det vi ser på er vilkåret for turen. Vi er positive til å finne en løsning, men den må være innenfor rammene til lovverket, svarer Alfheim.

– På vegne av tv-aksjonen beklager vi virkelig at dette ikke lot seg gjøre, både overfor Lufttransport som forærte oss gaven, men også overfor mulige kjøpere, sier Oddny Kjerstad.

Siste nytt i Nyheter

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Fant mulig hvalfangerkvinne

Et av de tre skjelettene som ble hentet ut fra Likneset i sommer, kan være av en kvinne.

To bjørneskinn å velge i

Under søndagens auksjon til inntekt for TV-aksjonen kommer det isbjørnskinn for salg. Anne Lise Klungseth Sandvik klarer ikke å bestemme hvilket.

I gang med byens «storstue»

Byens nye bibliotek skal bli blant landets mest moderne når det åpner neste sommer.

Trøblete nattestenging

Svalbard lufthavn skal få ny belysning og en flatere rullebane. Derfor la de opp til nattestengt flyplass i sommer. Det passer reiselivet dårlig.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!