Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nei til boligbygging

Nestleder Eirik Berger i LL (V) la fram det nye forslaget. FOTO: Christopher Engås

Nei til boligbygging

LL får ikke bruke statsstøtten slik de først ville.

Tekst:

Publisert:

20. november i fjor bevilget regjeringen 50 millioner kroner til omstillingstiltak i Longyearbyen. 22 av disse millionene ble gitt til Longyearbyen lokalstyre (LL) for å holde hjulene i gang og sikre arbeidsplasser etter kullkrisen.

Administrasjonen gikk først inn for å benytte en million kroner til prosjektering, og 21 millioner kroner til boligbygging. Men det gikk ikke staten med på. Pengene var ment for bruk på infrastruktur, og i det inngår ikke boligbygging.

I møtet i lokalstyret tirsdag ble pengene derfor omdisponert. Et felles forslag fra Venstre og Ap ble enstemmig vedtatt.

Pengene skal nå brukes til vannledning til Bykaia (3,5 mill.), kaidekke og kulvert til Bykaia (5,3 mill.) og vannledning til Haugen (4 mill.). De resterende 9,2 millioner kronene skal «reserveres til etablering av infrastruktur til Hotellneset».

LL fikk også 4,5 millioner øremerket næringsutvikling i november. Disse ble da tenkt brukt til et toårig engasjement av en næringsrådgiver, og to ettårige engasjement til utarbeidelse av planverk for Hotellneset. Pengene skal fortsatt brukes til det opprinnelige formålet.

LL skal fortsatt prosjektere bygging av nye boliger for én million kroner, men disse pengene skal tas fra et disposisjonsfond. Det siste ble enstemmig vedtatt i lokalstyremøtet tirsdag.

Siste nytt i Nyheter

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!