Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nei til boligbygging

Nestleder Eirik Berger i LL (V) la fram det nye forslaget. FOTO: Christopher Engås

Nei til boligbygging

LL får ikke bruke statsstøtten slik de først ville.

20. november i fjor bevilget regjeringen 50 millioner kroner til omstillingstiltak i Longyearbyen. 22 av disse millionene ble gitt til Longyearbyen lokalstyre (LL) for å holde hjulene i gang og sikre arbeidsplasser etter kullkrisen.

Administrasjonen gikk først inn for å benytte en million kroner til prosjektering, og 21 millioner kroner til boligbygging. Men det gikk ikke staten med på. Pengene var ment for bruk på infrastruktur, og i det inngår ikke boligbygging.

I møtet i lokalstyret tirsdag ble pengene derfor omdisponert. Et felles forslag fra Venstre og Ap ble enstemmig vedtatt.

Pengene skal nå brukes til vannledning til Bykaia (3,5 mill.), kaidekke og kulvert til Bykaia (5,3 mill.) og vannledning til Haugen (4 mill.). De resterende 9,2 millioner kronene skal «reserveres til etablering av infrastruktur til Hotellneset».

LL fikk også 4,5 millioner øremerket næringsutvikling i november. Disse ble da tenkt brukt til et toårig engasjement av en næringsrådgiver, og to ettårige engasjement til utarbeidelse av planverk for Hotellneset. Pengene skal fortsatt brukes til det opprinnelige formålet.

LL skal fortsatt prosjektere bygging av nye boliger for én million kroner, men disse pengene skal tas fra et disposisjonsfond. Det siste ble enstemmig vedtatt i lokalstyremøtet tirsdag.

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!