Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nei til boligbygging

Nestleder Eirik Berger i LL (V) la fram det nye forslaget. FOTO: Christopher Engås

Nei til boligbygging

LL får ikke bruke statsstøtten slik de først ville.

20. november i fjor bevilget regjeringen 50 millioner kroner til omstillingstiltak i Longyearbyen. 22 av disse millionene ble gitt til Longyearbyen lokalstyre (LL) for å holde hjulene i gang og sikre arbeidsplasser etter kullkrisen.

Administrasjonen gikk først inn for å benytte en million kroner til prosjektering, og 21 millioner kroner til boligbygging. Men det gikk ikke staten med på. Pengene var ment for bruk på infrastruktur, og i det inngår ikke boligbygging.

I møtet i lokalstyret tirsdag ble pengene derfor omdisponert. Et felles forslag fra Venstre og Ap ble enstemmig vedtatt.

Pengene skal nå brukes til vannledning til Bykaia (3,5 mill.), kaidekke og kulvert til Bykaia (5,3 mill.) og vannledning til Haugen (4 mill.). De resterende 9,2 millioner kronene skal «reserveres til etablering av infrastruktur til Hotellneset».

LL fikk også 4,5 millioner øremerket næringsutvikling i november. Disse ble da tenkt brukt til et toårig engasjement av en næringsrådgiver, og to ettårige engasjement til utarbeidelse av planverk for Hotellneset. Pengene skal fortsatt brukes til det opprinnelige formålet.

LL skal fortsatt prosjektere bygging av nye boliger for én million kroner, men disse pengene skal tas fra et disposisjonsfond. Det siste ble enstemmig vedtatt i lokalstyremøtet tirsdag.

Siste nytt i Nyheter

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!