Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nei til boligbygging

Nestleder Eirik Berger i LL (V) la fram det nye forslaget. FOTO: Christopher Engås

Nei til boligbygging

LL får ikke bruke statsstøtten slik de først ville.

Tekst:

Publisert:

20. november i fjor bevilget regjeringen 50 millioner kroner til omstillingstiltak i Longyearbyen. 22 av disse millionene ble gitt til Longyearbyen lokalstyre (LL) for å holde hjulene i gang og sikre arbeidsplasser etter kullkrisen.

Administrasjonen gikk først inn for å benytte en million kroner til prosjektering, og 21 millioner kroner til boligbygging. Men det gikk ikke staten med på. Pengene var ment for bruk på infrastruktur, og i det inngår ikke boligbygging.

I møtet i lokalstyret tirsdag ble pengene derfor omdisponert. Et felles forslag fra Venstre og Ap ble enstemmig vedtatt.

Pengene skal nå brukes til vannledning til Bykaia (3,5 mill.), kaidekke og kulvert til Bykaia (5,3 mill.) og vannledning til Haugen (4 mill.). De resterende 9,2 millioner kronene skal «reserveres til etablering av infrastruktur til Hotellneset».

LL fikk også 4,5 millioner øremerket næringsutvikling i november. Disse ble da tenkt brukt til et toårig engasjement av en næringsrådgiver, og to ettårige engasjement til utarbeidelse av planverk for Hotellneset. Pengene skal fortsatt brukes til det opprinnelige formålet.

LL skal fortsatt prosjektere bygging av nye boliger for én million kroner, men disse pengene skal tas fra et disposisjonsfond. Det siste ble enstemmig vedtatt i lokalstyremøtet tirsdag.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!