Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nei til boligbygging

Nestleder Eirik Berger i LL (V) la fram det nye forslaget. FOTO: Christopher Engås

Nei til boligbygging

LL får ikke bruke statsstøtten slik de først ville.

Tekst:

Publisert:

20. november i fjor bevilget regjeringen 50 millioner kroner til omstillingstiltak i Longyearbyen. 22 av disse millionene ble gitt til Longyearbyen lokalstyre (LL) for å holde hjulene i gang og sikre arbeidsplasser etter kullkrisen.

Administrasjonen gikk først inn for å benytte en million kroner til prosjektering, og 21 millioner kroner til boligbygging. Men det gikk ikke staten med på. Pengene var ment for bruk på infrastruktur, og i det inngår ikke boligbygging.

I møtet i lokalstyret tirsdag ble pengene derfor omdisponert. Et felles forslag fra Venstre og Ap ble enstemmig vedtatt.

Pengene skal nå brukes til vannledning til Bykaia (3,5 mill.), kaidekke og kulvert til Bykaia (5,3 mill.) og vannledning til Haugen (4 mill.). De resterende 9,2 millioner kronene skal «reserveres til etablering av infrastruktur til Hotellneset».

LL fikk også 4,5 millioner øremerket næringsutvikling i november. Disse ble da tenkt brukt til et toårig engasjement av en næringsrådgiver, og to ettårige engasjement til utarbeidelse av planverk for Hotellneset. Pengene skal fortsatt brukes til det opprinnelige formålet.

LL skal fortsatt prosjektere bygging av nye boliger for én million kroner, men disse pengene skal tas fra et disposisjonsfond. Det siste ble enstemmig vedtatt i lokalstyremøtet tirsdag.

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet er leteaksjonen nå avsluttet.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

 
Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Jubilerer med solid trøkk

Longyearbyen sykehus er 100 år.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!