Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nederlandsk seilbåt på grunn

«Oosterschelde» gikk på grunn ved Festningen ytterst i Grønfjorden torsdag. Her på Adventfjorden tidligere i sommer. FOTO: Birger Amundsen

Nederlandsk seilbåt på grunn

Den nederlandske seilbåten «Oosterschelde» gikk torsdag ettermiddag på grunn ved Festningen ytterst i Grønfjorden.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Det var 16 passasjerer, to guider og et mannskap på seks om bord i båten da den gikk på grunn tidlig torsdag ettermiddag. Ifølge sysselmannsoverbetjent Olav Tombre ble ingen personer skadet. Da Sysselmannen fikk melding om grunnstøtingen, rykket de ut med politi- og redningshelikopter.
– Det viste seg å være mindre dramatisk enn det vi hadde fått melding om, og det var heller ingen skader på båten. Passasjerene ble evakuert av bekvemmelighetshensyn ved hjelp av den russiske slepebåten «Belikov» og befinner seg enten i båten eller i Barentsburg, sier Tombre.
Mannskapet er fortsatt om bord i «Oosterschelde».

Venter på høyvann
Tombre forteller at det heller ikke er noen fare for lekkasje fra båten, og at mannskapet regner med å få den av grunnen ved høyvann i 21-tiden torsdag kveld.
«Oosterschelde» er en 50 meter lang seilskute med tre master. Skipet opereres av rederiet BV Reederij Oosterschelde i Rotterdam i Nederland, og driver turisttrafikk på Svalbard. Tombre sier han ikke visste hvor seilbåten var på vei fra eller til.
– Vi har godt håp om at båten skal komme seg av grunnen i kveld, sier Tombre.
Han legger til at Sysselmannen ikke vil følge opp saken fordi det ikke er fare for liv og helse eller forurensing.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!