Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nav snudde

Nedleggelse i Longyearbyen er ikke lenger et alternativ.

I en epost til Longyearbyen lokalstyre (LL) for nærmere to uker siden skrev Nav Troms at de planla å legge ned kontoret i Longyearbyen fra sommeren 2016. Dette skapte skarpe reaksjoner fra både LL og næringslivet lokalt.
Nå har etaten snudd.

– Ikke et alternativ

Fylkesleder for Nav Troms har kommunisert videre med LL på e-post. Det er fortsatt ønskelig med et møte med LL, men utgangspunktet har forandret seg.

«Nav representert ved direktoratet, Nav Troms og leder for Nav Tromsø har bedt om et møte med ledelsen for lokalstyret for å redegjøre for de tjenestene Nav tilbyr, samt drøfte på hvilken måte vi best kan sikre god tilgjengelighet, kvalitet og service for innbyggere på Svalbard.

Vi ønsker å drøfte flere alternativer. At Nav skal trekke seg ut av Longyearbyen er ikke blant alternativene», skriver fylkesdirektør i Nav Troms, Stein Rudaa, i den siste e-posten til LL.

– Velkommen

Lokalstyreleder Arild Olsen (Ap) er glad for at planene om nedleggelse er skrinlagt. I svaret til Rudaa skriver han:

«Da betrakter jeg det slik at e-post fra Geir Jakobsen (leder i Nav Tromsø, red. anm.) datert 11. februar ikke er reell. Det er gledelig. Vår oppfatning er at Nav-tjenesten fungerer utmerket i Longyearbyen, og vårt soleklare inntrykk er at Navs ansatte på Svalbard leverer et godt tilbud, og har høy troverdighet i både lokalbefolkningen og blant bedriftene», skriver han.

Uavklart om lokaler

Olsen ser ikke behov for umiddelbare endringer i tjenesteytelsen fra Nav, men ønsker en avklaring om hvor Nav skal ha sine framtidige lokaler. Dette fordi LL sitt bygg skal bygges om, og at det ikke er avklart noe framtidig leieforhold til Nav.

Videre ønsker lokalstyreleeren delegasjonen fra Nav velkommen til møte i Longyearbyen den 8. mars.

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!