Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nav snudde

Nedleggelse i Longyearbyen er ikke lenger et alternativ.

Tekst:

Publisert:

I en epost til Longyearbyen lokalstyre (LL) for nærmere to uker siden skrev Nav Troms at de planla å legge ned kontoret i Longyearbyen fra sommeren 2016. Dette skapte skarpe reaksjoner fra både LL og næringslivet lokalt.
Nå har etaten snudd.

– Ikke et alternativ

Fylkesleder for Nav Troms har kommunisert videre med LL på e-post. Det er fortsatt ønskelig med et møte med LL, men utgangspunktet har forandret seg.

«Nav representert ved direktoratet, Nav Troms og leder for Nav Tromsø har bedt om et møte med ledelsen for lokalstyret for å redegjøre for de tjenestene Nav tilbyr, samt drøfte på hvilken måte vi best kan sikre god tilgjengelighet, kvalitet og service for innbyggere på Svalbard.

Vi ønsker å drøfte flere alternativer. At Nav skal trekke seg ut av Longyearbyen er ikke blant alternativene», skriver fylkesdirektør i Nav Troms, Stein Rudaa, i den siste e-posten til LL.

– Velkommen

Lokalstyreleder Arild Olsen (Ap) er glad for at planene om nedleggelse er skrinlagt. I svaret til Rudaa skriver han:

«Da betrakter jeg det slik at e-post fra Geir Jakobsen (leder i Nav Tromsø, red. anm.) datert 11. februar ikke er reell. Det er gledelig. Vår oppfatning er at Nav-tjenesten fungerer utmerket i Longyearbyen, og vårt soleklare inntrykk er at Navs ansatte på Svalbard leverer et godt tilbud, og har høy troverdighet i både lokalbefolkningen og blant bedriftene», skriver han.

Uavklart om lokaler

Olsen ser ikke behov for umiddelbare endringer i tjenesteytelsen fra Nav, men ønsker en avklaring om hvor Nav skal ha sine framtidige lokaler. Dette fordi LL sitt bygg skal bygges om, og at det ikke er avklart noe framtidig leieforhold til Nav.

Videre ønsker lokalstyreleeren delegasjonen fra Nav velkommen til møte i Longyearbyen den 8. mars.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!