Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Oppretter sak etter elfenbenstyveri ved Ny-Ålesund

Hvalrosskadaveret drev i land ved Ny-Ålesund i sommer. I september ble støttennene kappet av. FOTO: Privat

Kappet støttennene av død hvalross:

Oppretter sak etter elfenbenstyveri ved Ny-Ålesund

Sysselmannen ber om tips.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.10.2015 kl 23:24

Sysselmannen har opprettet sak, etter at det ble oppdaget avkappede støttenner på et hvalrosskadaver i fjæra ved Ny-Ålesund.

– Kadaveret drev i land noen kilometer vest for Ny-Ålesund i sommer. I løpet av september er det trolig noen som har saget av tennene, skriver sysselmannsførstebetjent Trond Olsen i en e-post til Svalbardposten.

Han opplyser at forbudet mot å sage deler av fallvilt er hjemlet i svalbardmiljølovens paragraf 94, som omhandler «eiendomsrett til flora og fauna håndtert i strid med loven». Der slås det fast at fallvilt og deler av fallvilt skal tas hånd om av Sysselmannen, og at verdien tilfaller Svalbards miljøvernfond.

– Vi ønsker tips i saken, sier han.

Siste nytt i Nyheter

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!