Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Oppretter sak etter elfenbenstyveri ved Ny-Ålesund

Hvalrosskadaveret drev i land ved Ny-Ålesund i sommer. I september ble støttennene kappet av. FOTO: Privat

Kappet støttennene av død hvalross:

Oppretter sak etter elfenbenstyveri ved Ny-Ålesund

Sysselmannen ber om tips.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.10.2015 kl 23:24

Sysselmannen har opprettet sak, etter at det ble oppdaget avkappede støttenner på et hvalrosskadaver i fjæra ved Ny-Ålesund.

– Kadaveret drev i land noen kilometer vest for Ny-Ålesund i sommer. I løpet av september er det trolig noen som har saget av tennene, skriver sysselmannsførstebetjent Trond Olsen i en e-post til Svalbardposten.

Han opplyser at forbudet mot å sage deler av fallvilt er hjemlet i svalbardmiljølovens paragraf 94, som omhandler «eiendomsrett til flora og fauna håndtert i strid med loven». Der slås det fast at fallvilt og deler av fallvilt skal tas hånd om av Sysselmannen, og at verdien tilfaller Svalbards miljøvernfond.

– Vi ønsker tips i saken, sier han.

Siste nytt i Natur og miljø

Longyearbyen regner bort

Uken ble ikke som de hadde tenkt, hverken for konferansedeltakerne eller turistene som er på bryllupsreise. Les historiene og se bildegalleri her.

Fangstmannsskifte til sommeren

Sysselmannen søker nye fangstfolk på Austfjordnes. Sysselmannen har allerede fått flere henvendelser fra folk som ønsker å overvintre.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

 
Slik kan byen skredsikres

Det er fullt mulig å sikre de skredutsatte områdene i Longyear­byen permanent, men det vil koste. Å sikre byen mot skred, kan få en prislapp på over 180 millioner kroner.

Evakuering kan bli løsningen

NVE skal anbefale hva slags skredsikring Longyearbyen skal ha. Det er ikke sikkert at konklusjonen blir permanente tiltak.

Breene åpnet – isen kan stenges

Oppdatert forskrift åpner for at turister kan kjøre via breene til Pyramiden, og at Sysselmannen kan stenge fjorder av hensyn til dyrelivet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!