Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Om mus og menn og Mälardalshytta

Når kom disse? FOTO: Nigel Yoccoz

Om mus og menn og Mälardalshytta

Disse kom trolig før 1966, som Svalbardposten skrev tidligere i år, mener Kjell Henrik Torp i dette leserinnlegget.

Tekst:

Publisert:

I Svalbardposten nummer 13 i år skriv Ole Magnus Rapp at arten austmarkmus for første gong blei registrert av finske forskarar i 1966. Mon det.

1.april 1963 la Kristen Bøen, Torleif Tollefsen og underteikna ut på ei vekes sledetur rundt Nordenskiold Land. Nest siste overnatting var på Isfjord Radio. Det bles opp til eit kraftig uvêr og vi måtte ta ei overnatting i Grøndalshytta. Då vi vakna om morgonen 6. april dansa tre mus på proviantkassen vår. Dersom dei var komne frå Russland, må dei ha kome seinast i 1962, og helst før.

For eit par år sidan var det «debatt» om den uvanlege konstruksjonen av taket i Mälardalshytta. Otto Thorn Andersen og eg fekk låne hytta ei helg våren 1962. Som alle andre undra vi oss over taket. Svaret fekk vi seinare. Store Norske kjøpte eit lokomotiv frå Tyskland rundt 1950 - talet. Det kom som dekkslast i ein spesialbygd kasse. NN såg seg nytte av kassen, fekk han, og drog han ut med weasel.

Det blei fortalt at seinare kom fakturaen som inkluderte pant for den spesialbygde kassen som eigentleg skulle returnerast. Han slapp å betale.

Kjell Henrik Torp

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!