Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Hvor skal skiten hives?

Drittsak fra hundeklubben.

Tekst:

Publisert:

Longyearbyen hundeklubb (LHK) har henvendt seg til Longyearbyen lokalstyre (LL) med en skikkelig drittsak.

Leder Elise Strømseng har forespurt LL om tillatelse til å deponere hundeskitt øst for byhundegården, eller i elveleiet.

I dag dumper LHK hundeskitten i en container som tømmes en gang i måneden, og klubben bruker store deler av budsjettet sitt på dette.

Grunnen til at LHK ønsker å dumpe hundeskitten i nærområdet istedenfor i den dyre containeren er simpelthen at de kommersielle hundegårdene gjør det slik.
«Samtlige andre aktører kvitter seg med hundeskitten selv – i nærheten av hundegården», skriver Strømseng.

I svarbrevet skriver arealplanlegger Linn Tautra Grønseth at hun ikke har noe svar. Hun skriver at LL ble overrasket over all hundeskitten som dukket opp i Bolterdalen under ei befaring der, og at det vurderes strengere bestemmelser for dette.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Dagens ekstrafly er nå kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!