Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Har fått drømmejobben

inspektører: Margrete N. S. Keyser (Ny-Ålesund), Martin Bjørnplass (Nordvesthjørnet), Kjell Arne Lundin (Isfjorden), Paul Lutnæs fra Sysselmannen, Dag Furberg Fjeld (Nordvesthjørnet), Bjart Rolstad Larssen (Ny-Ålesund) og Bjørn Eirik Normann Moe (Isfjorden). FOTO: Hilde Røsvik

Har fått drømmejobben

Bjørn Eirik N. Moe sa opp fast jobb som rådgiver i Troms Fylkeskommune for å ta jobben som feltinspektør i to måneder denne sommeren.

På kaia står seks spente felt-inspektører, ferdig pakket og klare for avgang med «Polarsyssel» fredag 17. juni. Først 10. august er de tilbake i Longyearbyen.

Moe mener bestemt at han har fått landets beste sommerjobb.

– Ja, motivasjonen er på topp. Mye friluftsliv og det å få kjøre båt i Isfjorden en hel sommer er perfekt for meg. Så er det også kjekt å få mer felterfaring. Jeg har søkt et par ganger før og vært feltinspektør i Ny-Ålesund i 2014, forteller Moe som er utdannet naturforvalter og biolog. Han skal ha base i Trygghamna sammen med Kjell Arne Lundin.

Imøtekommende
De seks feltinspektørene er delt inn i tre lag med en naturforvalter og en politimann på hvert lag. Sysselmannens båt, «Polarsyssel», frakter lagene ut til Trygghamna, Ny-Ålesund og Magdalenefjorden. De skal være ute i felt i hele sommer og holde oppsyn, gi informasjon og veilede besøkende slik at ingen regler brytes. I tillegg skal de passe på at hverken dyr eller mennesker utsettes for fare. Erfaringsmessig er det mye folk ute i naturen på denne tiden av året, både turister og fastboende.

Paul Lutnæs, artsforvalter hos Sysselmannen, er svært godt fornøyd med årets inspektører.

– Dette er en kjempeflott gjeng. De er imøtekommende og vil få god kontakt med turister og fastboende de møter. De kommer til å representere Sysselmannen på en god måte, sier han.

Mange søkere
Det er sterk konkurranse om jobbene som feltinspektør. Det var over 80 søkere til jobbene som naturforvalter og litt færre til politijobbene. Sysselmannen har plukket ut de aller beste. Lutnæs sier at de som har fått jobb har mye kompetanse fra før og at de først og fremst har brukt tid på å drille dem på isbjørnsikkerhet i uken før de reiser ut.

Margrete N. S. Keyser (33) er eneste jente blant årets feltinspektører. Hun skal til Ny-Ålesund. Etter seks år hos Sysselmannen er dette hennes siste sommer her på Svalbard.

– Jeg har hatt lyst på denne jobben i seks år. Nå gleder jeg meg veldig til å få være mest mulig ute hele sommeren, ute i felt, sier hun.

Utsettingstokt
Alle håper de har husket å få med seg det viktigste.

– Det er kanskje mest utfordrende for de som skal bo lengst nord i Magdalenefjorden. De må ta med seg alt de trenger for knappe to måneder siden de ikke får forsyninger opp dit i løpet av sommeren, sier Lutnæs.

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av eiendommen Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Fant mulig hvalfangerkvinne

Et av de tre skjelettene som ble hentet ut fra Likneset i sommer, kan være av en kvinne.

To bjørneskinn å velge i

Under søndagens auksjon til inntekt for TV-aksjonen kommer det isbjørnskinn for salg. Anne Lise Klungseth Sandvik klarer ikke å bestemme hvilket.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!