Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Har fått drømmejobben

inspektører: Margrete N. S. Keyser (Ny-Ålesund), Martin Bjørnplass (Nordvesthjørnet), Kjell Arne Lundin (Isfjorden), Paul Lutnæs fra Sysselmannen, Dag Furberg Fjeld (Nordvesthjørnet), Bjart Rolstad Larssen (Ny-Ålesund) og Bjørn Eirik Normann Moe (Isfjorden). FOTO: Hilde Røsvik

Har fått drømmejobben

Bjørn Eirik N. Moe sa opp fast jobb som rådgiver i Troms Fylkeskommune for å ta jobben som feltinspektør i to måneder denne sommeren.

Tekst:

Publisert:

På kaia står seks spente felt-inspektører, ferdig pakket og klare for avgang med «Polarsyssel» fredag 17. juni. Først 10. august er de tilbake i Longyearbyen.

Moe mener bestemt at han har fått landets beste sommerjobb.

– Ja, motivasjonen er på topp. Mye friluftsliv og det å få kjøre båt i Isfjorden en hel sommer er perfekt for meg. Så er det også kjekt å få mer felterfaring. Jeg har søkt et par ganger før og vært feltinspektør i Ny-Ålesund i 2014, forteller Moe som er utdannet naturforvalter og biolog. Han skal ha base i Trygghamna sammen med Kjell Arne Lundin.

Imøtekommende
De seks feltinspektørene er delt inn i tre lag med en naturforvalter og en politimann på hvert lag. Sysselmannens båt, «Polarsyssel», frakter lagene ut til Trygghamna, Ny-Ålesund og Magdalenefjorden. De skal være ute i felt i hele sommer og holde oppsyn, gi informasjon og veilede besøkende slik at ingen regler brytes. I tillegg skal de passe på at hverken dyr eller mennesker utsettes for fare. Erfaringsmessig er det mye folk ute i naturen på denne tiden av året, både turister og fastboende.

Paul Lutnæs, artsforvalter hos Sysselmannen, er svært godt fornøyd med årets inspektører.

– Dette er en kjempeflott gjeng. De er imøtekommende og vil få god kontakt med turister og fastboende de møter. De kommer til å representere Sysselmannen på en god måte, sier han.

Mange søkere
Det er sterk konkurranse om jobbene som feltinspektør. Det var over 80 søkere til jobbene som naturforvalter og litt færre til politijobbene. Sysselmannen har plukket ut de aller beste. Lutnæs sier at de som har fått jobb har mye kompetanse fra før og at de først og fremst har brukt tid på å drille dem på isbjørnsikkerhet i uken før de reiser ut.

Margrete N. S. Keyser (33) er eneste jente blant årets feltinspektører. Hun skal til Ny-Ålesund. Etter seks år hos Sysselmannen er dette hennes siste sommer her på Svalbard.

– Jeg har hatt lyst på denne jobben i seks år. Nå gleder jeg meg veldig til å få være mest mulig ute hele sommeren, ute i felt, sier hun.

Utsettingstokt
Alle håper de har husket å få med seg det viktigste.

– Det er kanskje mest utfordrende for de som skal bo lengst nord i Magdalenefjorden. De må ta med seg alt de trenger for knappe to måneder siden de ikke får forsyninger opp dit i løpet av sommeren, sier Lutnæs.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!