Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

13 år siden sist

Stein P. Aasheim skjøt isbjørn i vedskjulet på Austfjordnes. FOTO: Svalbardposten (faksimile)

13 år siden sist

Forrige gang en fangstmann skjøt isbjørn, var i 2003 da Stein P. Aasheim og familien lå på fangst på Austfjordnes.

Tekst:

Publisert:

Stein P. Aasheim, som også søkte seg til Austfjordnes denne sesongen, var den siste som skjøt isbjørn på fangststasjonen. Vinteren 2002-03 bodde fangstmann og journalist Stein P. Aasheim på Austfjordnes sammen med familien sin. Alle hadde vært på en sledetur for å røkte feller, da Aasheim oppdaget at det var rotet rundt hytta. Familien sto utenfor døra da han gikk rundt den, for å se om en bjørn kanskje hadde kommet seg inn.

– Da jeg kom rundt et hjørne, så jeg bjørnen som var på vei inn vinduet til vedskjulet, uttalte han til Svalbardposten etterpå.

Resten av familien sto da bare noen skritt fra bjørnen, rundt neste hjørne av hytta. Aasheim fikk dem inn, og gikk i vedskjulet. som er en del av hovedhytta. Den var på vei inn, og han så ingen annen utvei enn å skyte den med en kaliber .44 magnum revolver.

Bjørnen som måtte bøte med livet var en hann, som veide 467 kilo.

Saken ble henlagt av Sysselmannen fordi de ikke anså at noe straffbart forhold var tilstrekkelig bevist

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Positive fastlandselever

I år er det seks skoleelever fra fastlandet som går på Longyearbyen skole. Ordningen bidrar til å styrke skoletilbudet i Longyearbyen.

Forberedt på det verste

Kystverket og Sysselmannen gjennomførte tirsdag og onsdag en stor oljevernøvelse for å teste hvordan de sammen skal håndtere en skipsulykke på Svalbard.

Få ting er gøyere enn en tur med rød brannbil

Brannstasjonen åpnet seg for de minste.

Tullet seg ut i sentrum

Performance-festivalen Arcti Action er avsluttet.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!