Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nært på nissen

Nissen var uten tvil den mest populære gjesten under nissefesten i Polarflokken barnehage. Her er det Emil Indreiten Johansen (4) som forsikrer seg om at det er en levende nisse som er på besøk. FOTO: Anders Fjellestad

Nært på nissen

Barna i Polarflokken barnehage var ekstatiske da nissen kom på besøk sist fredag.

Tekst:

Publisert:

– De har gledet seg sånn til dette, sier barnehagestyrer Trine Berntsen.

Og det er helt tydelig. Forventningene er til å ta og føle på i Polarflokken barnehage denne formiddagen. Juletreet er på plass, barna er kledd i nisse­luer og røde strømpebukser. I ansiktene har de fått påsminket røde kinn og svarte fregner. Slik skal det være når barnehagen steller i stand til nissefest.

Venter på nissen

Men barna bryr seg ikke nevneverdig om julegrøt, dans rundt juletreet og Svalbardpostens journalist. I dag er det kun én person som betyr noe: julenissen. Ryktene sier at han skal komme, men vi vet ikke sikkert ennå. Barna tror han kommer.

Etter noen runder rundt juletreet, setter vi oss på golvet og synger flere julesanger.

Noen banker på

Vi trår i gang med «På låven sitter nissen». Så, plutselig. Det banker hardt på døra. Sangen blir litt stakkato. Brått farer en liten, krumbøyd skikkelse forbi. Barna slutter å synge øyeblikkelig. De små rødstrømpene har sett nissen. Det nytter ikke å holde dem i ro lenger. Flere begynner å løpe bak skilleveggen der nissen har gjemt seg. Det er på tide å gjøre entré.

– Ho, ho, ho! roper nissen, en kvinnelig sådan.

– Tror dokker at nissen har med no' te dokker?

– Jaaaa! Oppi sekken! roper et samstemt barnekor.

– Nei, oppi her e det berre gammalt skettentøy fra ho mor, sier nissen.

– Neeei! roper barna.

Den snille nissen kikker forsiktig oppi sekken sin, og får seg en overraskelse. Der er det slett ikke noe skittentøy fra ho mor. Sekken er full av rosinpakker, til barnas store glede. En etter en får de hver sin pakke. Det vanker til og med rosiner på de ansatte og journalisten også. Her har tydeligvis alle vært snille i år.


Noe skepsis

Deretter senker roen seg, og rosin­spisende, små nisser gomler tilfredse. Flere får også hilse på nissen. Noen kikker litt skeptisk på den luekledde skikkelsen, andre blir så fascinerte at de må ta på henne.

Så stikker nissen like fort som hun kom. Men de ivrige barnehagebarna får ett løfte: den 24. lover nissen å komme tilbake.

Lettelsen er stor blant de fornøyde ungene, og sikkert også blant noen av de voksne.

Nøkkelord

Se bildet større

Etter nissen, var juletreet det mest populære innslaget under nissefesten. Svalbardpostens vanligvis så populære kamera ble henvist til en tredjeplass. FOTO: Anders Fjellestad

Se bildet større

Med innøvd koreografi og sang av full hals, var det ingenting å si på engasjementet blant smånissene. FOTO: Anders Fjellestad

Se bildet større

Det vanket gaver til de små fra nissen. FOTO: Anders Fjellestad

Se bildet større

Små og store nisser samlet på ett brett i Polarflokken barnehage. FOTO: Anders Fjellestad

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!