Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nærmere bærekraft-status

Prosjektet som Trine Krystad leder, går nå over i en ny fase. Bærekraft var et av punktene under reiselivsseminaret denne uka. FOTO: Eirik Palm

Nærmere bærekraft-status

Forarbeidet er godkjent. I løpet av neste år skal reiselivet på Svalbard være bærekraftig.

Tekst:

Publisert:

– Nå er det å jobbe konkret, kreativt og tiltaksrettet med handlingsplanen, sier Trine Krystad, som leder prosjektet «Bærekraftig reisemål».

I tillegg til å innfri premissene som Innovasjon Norge har lagt, gjenspeiler innholdet det reiselivsnæringen selv har slått fast at det ønsker å satse på, forteller hun.

Prosjektet har tilegnet seg «Vi er i gang»–status etter at planen er godkjent, og målet er at Longyearbyen skal smykke seg med utmerkelsen «Bærekraftig reisemål» etter Innovasjon Norges definisjoner i løpet av 2015.

Svalbard var tidlig ute med å melde seg på programmet, og er i dag et av reiselivsmålene som viser vei mot det som sannsynligvis flere turister og turoperatører vil bli opptatt av i årene fremover.

– Vi tror dette er den fremtidsrettede måten å drive reiseliv på, og skal bruke dette som et fortrinn i markedsføringen og konkurransen om gjestene, forteller hun.

Tirsdag var hun på seminar i regi av Visit Svalbard, hvor blant andre Hilde Bergebakken fra Røros holdt foredrag om reiselivssatsingen i trøndelagsregionen.

– Hadde vi ikke hatt satsingen på reiselivet, hadde vi hatt to butikker, fastslo Bergebakken om Røros.

Røros har også likhetstrekk med Svalbard, og Krystad har fulgt arbeidet som er gjort her. Bærekraft-begrepet i denne sammenhengen omfatter både miljø, etikk, økonomi, og lokal kultur og tilknytning, og på Svalbard skal sertifiseringen brukes til å markedsføre hele destinasjonen. Alle medlemsbedriftene i Visit Svalbard skal imidlertid ha oppfylt kravene.

– Vi har fått gode bidrag fra reiselivet, men til nå ha det vært mye inadvendt jobbing med planen. Det er nå vi skal ta tak i alle bidragene. Nå starter vi, sier Trine Krystad.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!