Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nærmere bærekraft-status

Prosjektet som Trine Krystad leder, går nå over i en ny fase. Bærekraft var et av punktene under reiselivsseminaret denne uka. FOTO: Eirik Palm

Nærmere bærekraft-status

Forarbeidet er godkjent. I løpet av neste år skal reiselivet på Svalbard være bærekraftig.

– Nå er det å jobbe konkret, kreativt og tiltaksrettet med handlingsplanen, sier Trine Krystad, som leder prosjektet «Bærekraftig reisemål».

I tillegg til å innfri premissene som Innovasjon Norge har lagt, gjenspeiler innholdet det reiselivsnæringen selv har slått fast at det ønsker å satse på, forteller hun.

Prosjektet har tilegnet seg «Vi er i gang»–status etter at planen er godkjent, og målet er at Longyearbyen skal smykke seg med utmerkelsen «Bærekraftig reisemål» etter Innovasjon Norges definisjoner i løpet av 2015.

Svalbard var tidlig ute med å melde seg på programmet, og er i dag et av reiselivsmålene som viser vei mot det som sannsynligvis flere turister og turoperatører vil bli opptatt av i årene fremover.

– Vi tror dette er den fremtidsrettede måten å drive reiseliv på, og skal bruke dette som et fortrinn i markedsføringen og konkurransen om gjestene, forteller hun.

Tirsdag var hun på seminar i regi av Visit Svalbard, hvor blant andre Hilde Bergebakken fra Røros holdt foredrag om reiselivssatsingen i trøndelagsregionen.

– Hadde vi ikke hatt satsingen på reiselivet, hadde vi hatt to butikker, fastslo Bergebakken om Røros.

Røros har også likhetstrekk med Svalbard, og Krystad har fulgt arbeidet som er gjort her. Bærekraft-begrepet i denne sammenhengen omfatter både miljø, etikk, økonomi, og lokal kultur og tilknytning, og på Svalbard skal sertifiseringen brukes til å markedsføre hele destinasjonen. Alle medlemsbedriftene i Visit Svalbard skal imidlertid ha oppfylt kravene.

– Vi har fått gode bidrag fra reiselivet, men til nå ha det vært mye inadvendt jobbing med planen. Det er nå vi skal ta tak i alle bidragene. Nå starter vi, sier Trine Krystad.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!