Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Vil at hver cruiseturist legger igjen 1000 kroner – minst

Største skip som legger til i år er «MSC Splendida» med plass til 3900 passasjerer. Her er hun under ett av besøkene i Longyearbyen i fjor. FOTO: Geir Barstein

Vil at hver cruiseturist legger igjen 1000 kroner – minst

– Målet er å tjene penger.

Tekst:

Publisert:

En samlet næring vil gjøre sitt for at cruiseskipene ligger minst ti timer til kai. Målet er også at hvert skip skal bruke minst to døgn på å oppleve Isfjorden.

Starter 1. juni

1.juni starter årets cruisesesong med «AIDAluna» og 2100 passasjerer. Dagen før er det stor ryddeaksjon i området rund cruisehavna, der mottoet er «Vi får gjester».

– Når første skip kommer vil vi invitere byens befolkning til Burmaveien for å ønske velkommen. Det skjer riktignok klokken 07.30, men Bakehuset spanderer kaffe og ferske bakervarer, sier leder Eva-Britt Kornfeldt i Svalbard Cruise Network.

Nettverket er nyetablert, underlagt Visit Svalbard og har foreløpig 26 medlemsbedrifter. De har et felles mål om å gjøre mest mulig ut av cruiseskipenes besøk.

Blant medlemmene er bedrifter som leverer aktiviteter og opplevelser, flyplassen, havna, hoteller, restauranter, transportnæringen, turoperatører og mange flere.

Fornøyde gjester

– I bunn for hele satsingen er målet å tjene penger, samt at de som besøker oss skal være fornøyde, sier Eva-Britt Kornfeldt.

34 oversjøiske cruiseskip har meldt sin ankomst, i tillegg til ekspedisjonscruisene som gjerne har fast base i Longyearbyen. Man forventer at rundt 45.000 cruisepassasjerer kommer i land. Største skip i år er «MSC Splendida» med plass til 3900 passasjerer, i tillegg til et stort mannskap.

Organisert

– Utfordringen vår er å legge til rette for opplevelser og aktiviteter. Erfaringsmessig vet vi at cirka 70 prosent av gjestene kjøper en organisert aktivitet. Dette kan være hundekjøring med vogn, fossiljakt, museumsbesøk, bryggeribesøk eller Gruve 3. Taste of Svalbard bør også bli populært, sier hun.

Etter opplevelsen skal gjesten loses til gågata, der man forventer at det kjøpes mat og drikke, samt handles inn suvenir til minne om et hyggelig og opplevelsesrikt besøk.

Her blir det opp til næringslivet å benytte mulighetene på gode måter.

– En undersøkelse på Fastlands-Norge viser at hver cruisepassasjer legger igjen 860 kroner på land hvert døgn. Vi har satt minimum 1000 kroner som et mål, helst betydelig mer, sier Kornfeldt.

For å vite mer om sine gjester forberedes det en undersøkelse om tilfredshet, forventninger, pengeforbruk samt hva som bør gjøres bedre. Målet er å få informasjon fra et høyt antall turister, for at neste års produkt kan bli enda bedre.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!