Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sodexo alene igjen

Det er fremdeles mye og god mat i messa i Svea. Det sørger blant andre Pavel Matejka for. Lunsjen er imidlertid byttet ut med matpakke, og kveldsmat blir ikke servert hver dag. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Sodexo alene igjen

Nå er det bare Sodexo som skal jobbe for Store Norske i Svea. Etter at gruveselskapets ansatte begynte å vaske etter seg selv, har de fått mindre å gjøre.

Tekst:

Publisert:

Det er torsdag, klokken er 16.55 og det er helt tomt i messa i Svea. Så kommer kokk Pavel Matejka ut med kjøkkenredskaper til å ta middagsmaten med. Noe til kald mat og noe til den varme, panerte fisken som ligger varmt.

– Det er mindre travelt nå enn før. Før var det sju personer på kjøkkenet. Nå er vi 2,5. En har ansvar for kald mat og en har ansvar for varm mat. Og så har vi en som hjelper til ved frokosten, sier han.

Kokkene vasker

I tillegg til å lage maten må kokkene nå ta en del av vaskingen selv.

– Vi må vaske messa og ta oppvasken. Det blir cirka 50 prosent matlaging og 50 prosent vasking. Det går greit siden vi har mer tid når det er færre mennesker, sier Matejka.

Etter at Store Norske gikk inn i driftshvile har det blitt mindre å gjøre også for Sodexo.

Vasker selv

I dag har selskapet syv ansatte i Svea. I tillegg til å passe på at arbeidsfolkene får i seg god mat, har de fremdeles noen vaskeoppdrag for Store Norske.

– Det er færre oppgaver på oss, siden Store Norske tar over mye selv. Der det var mye folk tidligere, er det ikke like stort behov å vaske nå som før. I tillegg vasker de fleste i Store Norske rommene sine selv. Det samme gjelder klær og arbeidstøy, sier driftsleder Ingeborg Snekvik i Sodexo Svea.

På det meste var de rundt 30 ansatte i gruvesamfunnet.

Siste nytt i Nyheter

Det blir informasjonsmøte for alle på kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

92 husstander evakuert

Longyearbyen lokalstyre forbereder seg på at det kan bli flere.

Feilvurderte skredfaren

NVE klarte ikke å varsle om at bebyggelsen var truet, derfor ble ingen evakuert før skredet gikk litt før klokken 12 i dag.

 
Skredet er gjennomsøkt

Sysselmannen melder på sine nettsider at skredområdet nå er gjennomsøkt og at ingen er savnet. Politiet er fremdeles på stedet ved Vei 228. Se bilder fra skredområdet her.

Hørte rop om hjelp, og fikk barn løftet opp i hendene

– Jeg er helt skjelven, sier Ingeborg Snekvik (33) etter dagens snøskred i Longyearbyen.

Evakuerte ikke før skredet

Sysselmann Kjerstin Askholt sier at det har blitt foretatt en vurdering av skredfaren.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!