Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sodexo alene igjen

Det er fremdeles mye og god mat i messa i Svea. Det sørger blant andre Pavel Matejka for. Lunsjen er imidlertid byttet ut med matpakke, og kveldsmat blir ikke servert hver dag. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Sodexo alene igjen

Nå er det bare Sodexo som skal jobbe for Store Norske i Svea. Etter at gruveselskapets ansatte begynte å vaske etter seg selv, har de fått mindre å gjøre.

Tekst:

Publisert:

Det er torsdag, klokken er 16.55 og det er helt tomt i messa i Svea. Så kommer kokk Pavel Matejka ut med kjøkkenredskaper til å ta middagsmaten med. Noe til kald mat og noe til den varme, panerte fisken som ligger varmt.

– Det er mindre travelt nå enn før. Før var det sju personer på kjøkkenet. Nå er vi 2,5. En har ansvar for kald mat og en har ansvar for varm mat. Og så har vi en som hjelper til ved frokosten, sier han.

Kokkene vasker

I tillegg til å lage maten må kokkene nå ta en del av vaskingen selv.

– Vi må vaske messa og ta oppvasken. Det blir cirka 50 prosent matlaging og 50 prosent vasking. Det går greit siden vi har mer tid når det er færre mennesker, sier Matejka.

Etter at Store Norske gikk inn i driftshvile har det blitt mindre å gjøre også for Sodexo.

Vasker selv

I dag har selskapet syv ansatte i Svea. I tillegg til å passe på at arbeidsfolkene får i seg god mat, har de fremdeles noen vaskeoppdrag for Store Norske.

– Det er færre oppgaver på oss, siden Store Norske tar over mye selv. Der det var mye folk tidligere, er det ikke like stort behov å vaske nå som før. I tillegg vasker de fleste i Store Norske rommene sine selv. Det samme gjelder klær og arbeidstøy, sier driftsleder Ingeborg Snekvik i Sodexo Svea.

På det meste var de rundt 30 ansatte i gruvesamfunnet.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!