Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

8 millioner til grønt reiseliv

Visit Svalbard har fått en ekstra pott med pengertil å sette igang nye tiltak i og nær byen. Skrankeansvarlig Mona Helen Barlien (f.v.), reiselivssjef Ronny Brunvoll og web og markedskoordinator Linn Cecilie Blekkerud. FOTO: Hilde Røsvik

8 millioner til grønt reiseliv

Utenriksdepartementet gir 8 millioner kroner i støtte til et prosjekt for å videreutvikle Longyearbyen som grønt reiselivsmål.

Prosjektet «Isfjorden som det viktigste området for naturbasert turisme på Svalbard» skal gjennomføres av Visit Svalbard.

Daglig leder i Visit Svalbard, Ronny Brunvoll er veldig glad for pengene. De skal brukes til å bygge infrastruktur og bynære attraksjoner.

– Dette er helt fantastisk. Vi har allerede utarbeidet en felles strategi for å utvikle reisemålet videre. Pengene vi nå har fått betyr at vi kommer raskere i gang, sier Brunvoll.

Utvikling
Utenriksminister Børge Brende sier reiselivsnæringen er viktig for Svalbard og bidrar til et bærekraftig samfunn.

– Den storslagne naturen på Svalbard gir store muligheter for et naturbasert reiseliv. I Svalbardmeldingen har regjeringen vært opptatt av at den unike, uberørte villmarksnaturen er en viktig del av det produktet reiselivsnæringen selger. En satsing på opplevelser i omådene rundt Longyearbyen vil bidra til flere stabile arbeidsplasser innen helårsturisme, sier Brende.

Klar, ferdig, gå
Visit Svalbard har planene klare. Prosjektleder Trine Krystad skal sette i verk allerede planlagte tiltak. Brunvoll sier at de har et klart mål; å doble antall årsverk i reiselivsnæringen innen 2025.

– Dette gir oss muligheten til å gjennomføre gode, konkrete tiltak som vil gjøre Longyearbyen til en flott by å bo i enda raskere. Alt som blir gjort vil komme lokalbefolkningen til gode, sier han.

Stor jobb
Prosjektleder Trine Krystad er klar til å starte på oppgavene.

– Vi skal ta fatt på en stor og omfattende jobb, men heldigvis har vi veldig gode erfaringer fra tidligere prosjekt å lene oss på. Med dette som utgangspunkt skal vi få gode tiltak og initiativ til å smelte sammen helhetlig, sier hun.

Tiltak
Tilrettelagt kyststi og sherpasti til Varden er noen av tiltakene som skal settes i verk. Skilting og nye attraksjoner skal det også jobbes videre med sammen med en rekke andre planer under arbeidstittelen «Longyearbyen som bærekraftig opplevelsesarena». Målet er at en turist skal kunne få en fullverdig svalbardopplevelse i byen og nærområdet.

– Det er suverent at grønn reisemålsutvikling er spydspissen i næringsutviklingen på Svalbard. Den grønne tilnærmingen er både riktig og fremtidsrettet, sier Krystad.

Samarbeid
Sammen med Visit Svalbard stod Spitsbergen Travel, Nibio og Longyearbyen lokalstyre bak søknaden til UD Arktis 2030, som ble sendt inn i februar 2015 En forutsetning for tildelingen av midlene er at de ikke skal være konkurransevridende til fordel for enkeltaktører. Alt det tilrettelegges for skal komme lokalsamfunnet og et samlet reiseliv til gode.

Se bildet større

Prosjektleder Trine Krystad er klar til å ta fatt på jobben med å utvikle Longyearbyen som reisemål. FOTO: Hilde Røsvik

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!