Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nær null sikt

Det finnes ikke dårlig vær... Flere var ute og spaserte i uværet, søndag ettermiddag. FOTO: Eirik Palm

Nær null sikt

Uværet traff Longyearbyen søndag formiddag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.02.2015 kl 15:00

Så dårlig var sikten i Longyearbyen sentrum tidlig i ettermiddag etter at det varslede uværet traff Spitsbergen.

Det er varslet opp til søraustlig sterk storm på Nordenskiöld Land, men søndag kveld skal det løye til stiv kuling. Lenger nordøst, på Hinlopenstretet, er vinden ventet å nå orkan styrke.

Sikten er lik null ute i terrenget, hvor det i tillegg mangler referansepunkter. Sysselmannens redningshelikopter har i dag drevet med trening rundt Longyearbyen, men politiet opplyser at beredskapen er som vanlig.

Super Pumaen kan imidlertid handle raskt dersom det skulle oppstå en situasjon.

- Slik jeg har fått signaler om, har folk tatt hensyn til været. De som dro ut på tur i helga, skulle komme inn i går, sier sysselmannsførstebetjent Trond Olsen.

Fredag ettermiddag gikk Sysselmannen ut og advarte folk mot uværet som var ventet søndag. Et lavtrykk beveger seg forbi Svalbard, og vinden har kommet opp i liten storm i Longyearbyen. Stort snøfall den siste tiden fører til snøfokk og svært dårlig sikt. Andre steder på Spitsbergen har vinden vært sterkere.

I løpet av mandag er det ventet minking til liten kuling, samt regn eller sludd.

Uværet fører også til innstilte fly. SAS-maskinen fra Tromsø søndag ettermiddag er innstilt. Passasjerer som skulle til Svalbard, har fått opplyst at de trolig må vente til mandag ettermiddag eller kveld.

Sysselmannen hadde ved 14.30-tiden søndag ikke registrert noen hendelser.

- Oppfordringen er som alltid på Svalbard, å ta hensyn til været og planlegge etter det. De bør helst holde seg inne, i hvert fall innenfor byområdet, sier sysselmannsførstebetjent Trond Olsen.

Det var imidlertid mange som ikke lot seg stoppe av været i dag. Flere var ute og gikk tur eller sørget for å ta bilder under snøstormen, og én person hadde like godt tatt sykkelen fatt i uværet.

Nøkkelord

Ut på tur
Frisk luft fikk de i massevis, folkene som benyttet uværet til en spasertur - eller en tur på sykkelen.

Se bildet større

Uværet lokket også ivrige fotografer ut. FOTO: Eirik Palm

Se bildet større

SAS-maskinen til Svalbard ble stående i Tromsø. Mandag ettermiddag eller kveld vil de trolig være på lufta på vei nordover. FOTO: Geir Barstein

Siste nytt i Nyheter

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!