Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nan er død

FOTO: Birger Amundsen

Nan er død

Det blir begravelse i Svalbard Kirke tirsdag klokken 15.00.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.12.2013 kl 13:52

Nan Linda Skoglund Sårheim døde natt til onsdag. Etter eget ønske, og ønske fra familien, blir det begravelse i Longyearbyen. Den vil finne sted tirsdag 17. desember klokken 15.00 i Svalbard Kirke.

Det blir ikke minnestund, men en bisettelse med jordpåkasting inne i kirka før den blir båret ut og sendt ned til fastlandet. På et senere tidspunkt vil urna settes ned på Longyearbyen Kirkegård.

Sårheim var et kjent ansikt i Longyearbyen. Her er et utdrag fra da hun ble intervjuet i Svalbardposten i august 2007:

«Som så mange andre kom Nan til Longyearbyen for å tilbringe noen uker her, kan hende en måned eller to, i en mellomfase på vei til noe annet. Det var sommeren 1986. Hun skulle bli gullsmed – egentlig. Men så var det dette med Svalbard, og det å bli fanget av livet selv. Sommerjobben som brakkesjef penset det hele om, og førte henne langs en snirklete vei inn i Gruve 7, som vaskehjelp. Og derfra videre til Gruve 3, det som etter hvert kom til å bli «hennes gruve». Nan ble gruvearbeider.»

Siden 2000 arbeidet Sårheim som eiendomssekretær i Store Norske Boliger. Hun var i jobb helt fram til det siste. Sårheim etterlater seg tre sønner.

Det vil bli en samling i peisestua etter bisettelsen. Familien sier at alle er velkomne til å delta. Like kjært som blomster er en gave til Kreftforeningen på 4750.33.09773.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!