Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nan er død

FOTO: Birger Amundsen

Nan er død

Det blir begravelse i Svalbard Kirke tirsdag klokken 15.00.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.12.2013 kl 13:52

Nan Linda Skoglund Sårheim døde natt til onsdag. Etter eget ønske, og ønske fra familien, blir det begravelse i Longyearbyen. Den vil finne sted tirsdag 17. desember klokken 15.00 i Svalbard Kirke.

Det blir ikke minnestund, men en bisettelse med jordpåkasting inne i kirka før den blir båret ut og sendt ned til fastlandet. På et senere tidspunkt vil urna settes ned på Longyearbyen Kirkegård.

Sårheim var et kjent ansikt i Longyearbyen. Her er et utdrag fra da hun ble intervjuet i Svalbardposten i august 2007:

«Som så mange andre kom Nan til Longyearbyen for å tilbringe noen uker her, kan hende en måned eller to, i en mellomfase på vei til noe annet. Det var sommeren 1986. Hun skulle bli gullsmed – egentlig. Men så var det dette med Svalbard, og det å bli fanget av livet selv. Sommerjobben som brakkesjef penset det hele om, og førte henne langs en snirklete vei inn i Gruve 7, som vaskehjelp. Og derfra videre til Gruve 3, det som etter hvert kom til å bli «hennes gruve». Nan ble gruvearbeider.»

Siden 2000 arbeidet Sårheim som eiendomssekretær i Store Norske Boliger. Hun var i jobb helt fram til det siste. Sårheim etterlater seg tre sønner.

Det vil bli en samling i peisestua etter bisettelsen. Familien sier at alle er velkomne til å delta. Like kjært som blomster er en gave til Kreftforeningen på 4750.33.09773.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!