Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nan er død

FOTO: Birger Amundsen

Nan er død

Det blir begravelse i Svalbard Kirke tirsdag klokken 15.00.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.12.2013 kl 13:52

Nan Linda Skoglund Sårheim døde natt til onsdag. Etter eget ønske, og ønske fra familien, blir det begravelse i Longyearbyen. Den vil finne sted tirsdag 17. desember klokken 15.00 i Svalbard Kirke.

Det blir ikke minnestund, men en bisettelse med jordpåkasting inne i kirka før den blir båret ut og sendt ned til fastlandet. På et senere tidspunkt vil urna settes ned på Longyearbyen Kirkegård.

Sårheim var et kjent ansikt i Longyearbyen. Her er et utdrag fra da hun ble intervjuet i Svalbardposten i august 2007:

«Som så mange andre kom Nan til Longyearbyen for å tilbringe noen uker her, kan hende en måned eller to, i en mellomfase på vei til noe annet. Det var sommeren 1986. Hun skulle bli gullsmed – egentlig. Men så var det dette med Svalbard, og det å bli fanget av livet selv. Sommerjobben som brakkesjef penset det hele om, og førte henne langs en snirklete vei inn i Gruve 7, som vaskehjelp. Og derfra videre til Gruve 3, det som etter hvert kom til å bli «hennes gruve». Nan ble gruvearbeider.»

Siden 2000 arbeidet Sårheim som eiendomssekretær i Store Norske Boliger. Hun var i jobb helt fram til det siste. Sårheim etterlater seg tre sønner.

Det vil bli en samling i peisestua etter bisettelsen. Familien sier at alle er velkomne til å delta. Like kjært som blomster er en gave til Kreftforeningen på 4750.33.09773.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!