Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nan er død

FOTO: Birger Amundsen

Nan er død

Det blir begravelse i Svalbard Kirke tirsdag klokken 15.00.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.12.2013 kl 13:52

Nan Linda Skoglund Sårheim døde natt til onsdag. Etter eget ønske, og ønske fra familien, blir det begravelse i Longyearbyen. Den vil finne sted tirsdag 17. desember klokken 15.00 i Svalbard Kirke.

Det blir ikke minnestund, men en bisettelse med jordpåkasting inne i kirka før den blir båret ut og sendt ned til fastlandet. På et senere tidspunkt vil urna settes ned på Longyearbyen Kirkegård.

Sårheim var et kjent ansikt i Longyearbyen. Her er et utdrag fra da hun ble intervjuet i Svalbardposten i august 2007:

«Som så mange andre kom Nan til Longyearbyen for å tilbringe noen uker her, kan hende en måned eller to, i en mellomfase på vei til noe annet. Det var sommeren 1986. Hun skulle bli gullsmed – egentlig. Men så var det dette med Svalbard, og det å bli fanget av livet selv. Sommerjobben som brakkesjef penset det hele om, og førte henne langs en snirklete vei inn i Gruve 7, som vaskehjelp. Og derfra videre til Gruve 3, det som etter hvert kom til å bli «hennes gruve». Nan ble gruvearbeider.»

Siden 2000 arbeidet Sårheim som eiendomssekretær i Store Norske Boliger. Hun var i jobb helt fram til det siste. Sårheim etterlater seg tre sønner.

Det vil bli en samling i peisestua etter bisettelsen. Familien sier at alle er velkomne til å delta. Like kjært som blomster er en gave til Kreftforeningen på 4750.33.09773.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. I ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!