Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nå skal leia opp

Bydrift eier flere av de karakteristiske spisshusene. Nå må de ansatte i Longyearbyen lokalstyre betale mer i leie. FOTO: Anders Fjellestad

Nå skal leia opp

Politikerne forventer bråk etter at de gikk inn for å øke leieprisene til Longyearbyen lokalstyres boliger.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.03.2012 kl 11:00

Til nå har de ansatte i Longyearbyen lokalstyre fått leie boliger til en særdeles gunstig pris. Tirsdag gikk politikerne i Administrasjonsutvalget (AU) inn for å øke kvadratmeterprisen fra 28,41 til 45 kroner. Tross prishoppet, vil de ansatte fremdeles ha en leiepris godt under markedspris.

Forferdelig avgjørelse

Både politikere og administrasjon skulle helst sett at de slapp å ta tak i den betente boligsaken. Men etter to års utsettelser og et skrikende vedlikeholdsetterslep, hadde de ingen valg.

– Dette er en forferdelig avgjørelse å ta, og upopulære blir vi uansett. Vi må gjøre dette nå, selv om det kommer til å bli mye støy framover, sukket Geir Hekne (H) som ledet utvalgsmøtet.

Støy og protester

For støy har det vært, og mer støy vil det bli. Administrasjonen har hatt flere forhandlinger med leietakerne, representert ved de ansattes tillitsvalgte. Administrasjonssjef Ivar Undheim la ikke skjul på at forhandlingene har vært ubehagelige. Ingen har lyst til å betale flere tusen kroner mer i måneden. Longyearbyen lokalstyre har heller ingen midler til å kompensere husleieøkningen med høyere lønn.

Til lokalstyret

Men saken er ennå ikke ferdig, for det er ikke avgjort hvor raskt prisøkningen skal skje. Det ene alternativet innebærer en gradvis økning over tre år, mens det andre medfører at husleia økes i ett jafs fra november i år.

Lokalstyret har siste ord i saken 20. mars. AU skal møtes rett før lokalstyremøtet for å bli enige om hvilket alternativ de vil anbefale til lokalstyret.

Hva mener du om prisøkningen? Si din mening i kommentarfeltet under:

Siste nytt i Nyheter

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!