Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nå skal det ryddes

Lokalstyreleder Kjell Mork (t.v.), eiendomsforvalter Per Christian Frøislie i Store Norske og kommunikasjonssjef Terje Carlsen i samme selskap tar oppfordringen. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Nå skal det ryddes

Longyearbyen skal ryddes en gang for alle. Store Norske og Longyearbyen lokalstyre oppfordrer alle til å ta i ett tak.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.08.2009 kl 11:00

 – Vi tar oppfordringen til Svalbardposten og tar et krafttak for å rydde byen. Vi kan stille med folk, penger, henger og utstyr, sier Terje Carlsen, kommunikasjonsjef i Store Norske.

Rustne jerrykanner, hele og halve trepaller, snøskutervrak, sleder og annet skrot er dandert utover hele byen. Hvert år er det ryddeaksjoner men mye rask blir likevel liggende.

Ikke langt nok

«Problemet er at de som har myndighet ikke går langt nok. Burde ikke alle krefter forenes til en innsats som monner? Bestem dere for at innen august er forbi skal byen ikke skinne, gud bedre, men være kvitt samtlige rustne jerrykanner, knuste trepaller, skutervrak, sledevrak og alt annen uten eier,» skrev redaktør Birger Amundsen på lederplass i forrige avis.

– Dette er et initiativ jeg synes er svært flott, sier lokalstyreleder Kjell Mork.

Dugnad for alle

I tillegg til at de krever at bedrifter og andre festere rydder opp, oppfordrer Store Norske og Longyearbyen lokalstyre hele byens befolkning til å rydde.

Tidligere i år arrangerte Longyearbyen lokalstyre, Store Norske og Sysselmannen en ryddeaksjon, men den fikk lunken mottakelse.

Nytt tak

– Vi oppfordrer folk til å ta et nytt tak. Vi må koordinere dugnaden som vil bli gjennomført når folk er tilbake fra ferie, sier Carlsen. Han legger til at Store Norske er avhengige av å ha et samarbeid med Bydrift, og at de må finne ut hvordan de skal gjennomføre aksjonen i praksis.

– Vi er enige om at initiativet er bra og er positive til aksjonen. Vi har en del syndere selv, og det vil vi ta tak i men vi ønsker også å stille opp for andre, sier daglig leder i Bydrift, Iver Rode.

Økt ryddelyst

– Jeg tror folk ønsker å ha det ryddig rundt seg, og det virker som alle er enige i at det bør ryddes, sier Terje Carlsen.

Resultatet av ukens spørsmål på Svalbardpostens nettsider vitner også om økt ryddelyst. 83 prosent av de som hadde stemt frem til onsdag kveld ønsker et krafttak for å få orden i byen.

Ryddeaksjonen vil trolig gå av stabelen i løpet av måneden.

– Det er viktig at vi får gjort det før snøen kommer, sier Carlsen.

Les mer om ryddeaksjonen i dagens utgave av Svalbardposten!

 

Siste nytt i Nyheter

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Kansellerte på nytt

Torsdag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Torsdagens ekstrafly ble kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!