Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nå skal det ryddes

Lokalstyreleder Kjell Mork (t.v.), eiendomsforvalter Per Christian Frøislie i Store Norske og kommunikasjonssjef Terje Carlsen i samme selskap tar oppfordringen. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Nå skal det ryddes

Longyearbyen skal ryddes en gang for alle. Store Norske og Longyearbyen lokalstyre oppfordrer alle til å ta i ett tak.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.08.2009 kl 11:00

 – Vi tar oppfordringen til Svalbardposten og tar et krafttak for å rydde byen. Vi kan stille med folk, penger, henger og utstyr, sier Terje Carlsen, kommunikasjonsjef i Store Norske.

Rustne jerrykanner, hele og halve trepaller, snøskutervrak, sleder og annet skrot er dandert utover hele byen. Hvert år er det ryddeaksjoner men mye rask blir likevel liggende.

Ikke langt nok

«Problemet er at de som har myndighet ikke går langt nok. Burde ikke alle krefter forenes til en innsats som monner? Bestem dere for at innen august er forbi skal byen ikke skinne, gud bedre, men være kvitt samtlige rustne jerrykanner, knuste trepaller, skutervrak, sledevrak og alt annen uten eier,» skrev redaktør Birger Amundsen på lederplass i forrige avis.

– Dette er et initiativ jeg synes er svært flott, sier lokalstyreleder Kjell Mork.

Dugnad for alle

I tillegg til at de krever at bedrifter og andre festere rydder opp, oppfordrer Store Norske og Longyearbyen lokalstyre hele byens befolkning til å rydde.

Tidligere i år arrangerte Longyearbyen lokalstyre, Store Norske og Sysselmannen en ryddeaksjon, men den fikk lunken mottakelse.

Nytt tak

– Vi oppfordrer folk til å ta et nytt tak. Vi må koordinere dugnaden som vil bli gjennomført når folk er tilbake fra ferie, sier Carlsen. Han legger til at Store Norske er avhengige av å ha et samarbeid med Bydrift, og at de må finne ut hvordan de skal gjennomføre aksjonen i praksis.

– Vi er enige om at initiativet er bra og er positive til aksjonen. Vi har en del syndere selv, og det vil vi ta tak i men vi ønsker også å stille opp for andre, sier daglig leder i Bydrift, Iver Rode.

Økt ryddelyst

– Jeg tror folk ønsker å ha det ryddig rundt seg, og det virker som alle er enige i at det bør ryddes, sier Terje Carlsen.

Resultatet av ukens spørsmål på Svalbardpostens nettsider vitner også om økt ryddelyst. 83 prosent av de som hadde stemt frem til onsdag kveld ønsker et krafttak for å få orden i byen.

Ryddeaksjonen vil trolig gå av stabelen i løpet av måneden.

– Det er viktig at vi får gjort det før snøen kommer, sier Carlsen.

Les mer om ryddeaksjonen i dagens utgave av Svalbardposten!

 

Siste nytt i Nyheter

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!