Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nå må du betale for å parkere

Lufthavnsjef ved Svalbard lufthavn, Ole M. Rambech, krever nå betaling for flyplassens parkeringsplasser. FOTO: Endre Stangeby

Nå må du betale for å parkere

Fra i dag koster det penger å parkere på Svalbard lufthavn. Flyplassen vil ha slutt på at biler blir stående i månedsvis.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.04.2010 kl 16:13

– Vi har innført betaling for parkering, men på en hyggelig måte. Vi ønsker ikke å ta noen, sier lufthavnsjef ved Svalbard lufthavn, Ole M. Rambech.

I dag ble det slutt på at bilene på flyplassen får stå gratis. Alle som skal parkere i mer enn 23 timer må betale i automaten som er satt opp ved innkjørselen til parkeringsplassen. Også de som skal stå under 23 timer må bort til automaten for å få en «gratis parkering-billett». Dersom du ikke har gyldig billett risikerer du gebyr, og i verste fall borttauing av bilen.

Hensattte biler

Rambech forteller at biler har blitt stående på parkeringsplassen i flere måneder, før de blir plukket opp av noen som for eksempel bare skal være på Svalbard i sommerhalvåret. Han håper betalingssystemet vil sørge for bedre kapasitet for dem som trenger parkering i kortere perioder enn en hel sommer- eller vintersesong. Også hensatte biler har stjålet parkeringskapasitet.

– Da vi bygde om flyplassen i 2007 fant vi biler som tilhørte folk som har reist på slutt, forteller Rambech.

Priser

Parkering i mindre enn 23 timer er som sagt gratis, mens ett døgn koster 50 kroner. Prisen for én uke er 250 kroner og to uker er 400 kroner. Tre uker koster 550 kroner, og for fire uker må du ut med 700 kroner.

De som skulle bli værfaste på reisen og komme senere tilbake enn planlagt oppfordres til å kontakte flyplassen for å unngå gebyr.

 

Siste nytt i Nyheter

Jobber for løsninger

61 leiligheter og hybler er fremdeles evakuert etter skredet tirsdag. Lokalstyret jobber nå med å finne ut hvor folk skal bo, dersom fraflyttingen blir permanent.

Husrekke kan bli ekstra sikring

De 13 boenhetene som fremdeles er evakuert, kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

 
Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!