Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nå må du betale for å parkere

Lufthavnsjef ved Svalbard lufthavn, Ole M. Rambech, krever nå betaling for flyplassens parkeringsplasser. FOTO: Endre Stangeby

Nå må du betale for å parkere

Fra i dag koster det penger å parkere på Svalbard lufthavn. Flyplassen vil ha slutt på at biler blir stående i månedsvis.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.04.2010 kl 16:13

– Vi har innført betaling for parkering, men på en hyggelig måte. Vi ønsker ikke å ta noen, sier lufthavnsjef ved Svalbard lufthavn, Ole M. Rambech.

I dag ble det slutt på at bilene på flyplassen får stå gratis. Alle som skal parkere i mer enn 23 timer må betale i automaten som er satt opp ved innkjørselen til parkeringsplassen. Også de som skal stå under 23 timer må bort til automaten for å få en «gratis parkering-billett». Dersom du ikke har gyldig billett risikerer du gebyr, og i verste fall borttauing av bilen.

Hensattte biler

Rambech forteller at biler har blitt stående på parkeringsplassen i flere måneder, før de blir plukket opp av noen som for eksempel bare skal være på Svalbard i sommerhalvåret. Han håper betalingssystemet vil sørge for bedre kapasitet for dem som trenger parkering i kortere perioder enn en hel sommer- eller vintersesong. Også hensatte biler har stjålet parkeringskapasitet.

– Da vi bygde om flyplassen i 2007 fant vi biler som tilhørte folk som har reist på slutt, forteller Rambech.

Priser

Parkering i mindre enn 23 timer er som sagt gratis, mens ett døgn koster 50 kroner. Prisen for én uke er 250 kroner og to uker er 400 kroner. Tre uker koster 550 kroner, og for fire uker må du ut med 700 kroner.

De som skulle bli værfaste på reisen og komme senere tilbake enn planlagt oppfordres til å kontakte flyplassen for å unngå gebyr.

 

Siste nytt i Nyheter

Riksadvokaten ber om ny etterforskning

Skredet skal gjennomgås på nytt.

Stanser livreddende fly

Jetfly i Tromsø skulle bidra til en stor styrking av ambulanseberedskapen til Svalbard fra 2019. Etter kritikk fra Finnmark er forslaget droppet.

– Svalbard må bli hørt

Sysselmann Kjerstin Askholt reagerer på at ingen på Svalbard er involvert i ambulansefly-prosessen.

Dialog – ingen erstatning

Longyearbyen lokalstyre ønsker å unngå rettssak, men har ikke erkjent erstatningsplikt etter at Nikoline (2) omkom i skredet i fjor. Det har heller ikke Store Norske.

Spansk åpning

Bluesen er offisielt i gang.

Sviende bot for tyvtråler

Tråleren fra Færøyene fikk inndratt verdien av hele fangsten i Hinlopenstretet på 850.000 kroner.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!