Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nå må du betale for å parkere

Lufthavnsjef ved Svalbard lufthavn, Ole M. Rambech, krever nå betaling for flyplassens parkeringsplasser. FOTO: Endre Stangeby

Nå må du betale for å parkere

Fra i dag koster det penger å parkere på Svalbard lufthavn. Flyplassen vil ha slutt på at biler blir stående i månedsvis.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.04.2010 kl 16:13

– Vi har innført betaling for parkering, men på en hyggelig måte. Vi ønsker ikke å ta noen, sier lufthavnsjef ved Svalbard lufthavn, Ole M. Rambech.

I dag ble det slutt på at bilene på flyplassen får stå gratis. Alle som skal parkere i mer enn 23 timer må betale i automaten som er satt opp ved innkjørselen til parkeringsplassen. Også de som skal stå under 23 timer må bort til automaten for å få en «gratis parkering-billett». Dersom du ikke har gyldig billett risikerer du gebyr, og i verste fall borttauing av bilen.

Hensattte biler

Rambech forteller at biler har blitt stående på parkeringsplassen i flere måneder, før de blir plukket opp av noen som for eksempel bare skal være på Svalbard i sommerhalvåret. Han håper betalingssystemet vil sørge for bedre kapasitet for dem som trenger parkering i kortere perioder enn en hel sommer- eller vintersesong. Også hensatte biler har stjålet parkeringskapasitet.

– Da vi bygde om flyplassen i 2007 fant vi biler som tilhørte folk som har reist på slutt, forteller Rambech.

Priser

Parkering i mindre enn 23 timer er som sagt gratis, mens ett døgn koster 50 kroner. Prisen for én uke er 250 kroner og to uker er 400 kroner. Tre uker koster 550 kroner, og for fire uker må du ut med 700 kroner.

De som skulle bli værfaste på reisen og komme senere tilbake enn planlagt oppfordres til å kontakte flyplassen for å unngå gebyr.

 

Siste nytt i Nyheter

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Posten sender ekstrafly til Longyearbyen fredag ettermiddag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Kansellerte på nytt

Torsdag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Torsdagens ekstrafly ble kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!