Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nå har kiosken fått nye eiere

De nye eierne av kiosken forsikrer om at det blir kioskdrift i lokalene også i fortsettelsen. FOTO: Christopher Engås

Nå har kiosken fått nye eiere

De nye eierne av Mix-kiosken i Lompensenteret heter Stein-Ove Johannessen og Leif-Arne Plahter.

Tekst:

Publisert:

– Vi tror kiosken har stort potensial. For det første er den veldrevet, vi overtar noe som er bra. Så ser vi at det er muligheter for å gjøre ny ting for å øke omsetningen, sier Stein-Ove Johannessen, som har jobbet i en årrekke for Spitsbergen travel.

Flere interessenter

Det var i november i fjor at mangeårig eier og driver av Mix-kiosken, Gry Sneltvedt, annonserte at Longyearbyens eneste kiosk, som også går under navnet Isbjørnbutikken, var til salgs til den rette kjøperen. Etter det Svalbardposten forstår var det flere interessenter.

– En av de tingene som avgjorde salget til vår fordel var det faktum at vi akter å drive kiosken som i dag, og utvikle konseptet videre, sier Johannessen.

Han mener også det er positivt at kiosken forblir på lokale hender.

Mulig emisjon

Kjøperne vil ikke ut med hvor mye de betalte for å bli kiosk­eiere. Johannessen sier de to nye eierne er i dialog med andre, og at det muligens blir en emisjon på eierskapssiden. Det betyr at flere eiere kan komme inn.

Hva konkret de nye eierne ønsker å gjøre med kiosken er også noe som holdes hemmelig, inntil videre.

Plahter, som inntil nå har vært kjøkkensjef i Spitsbergen travel, slutter i jobben, og går inn som daglig leder for Mix-kiosken.

Johannessen slutter også i gamlejobben. Foruten å bli styreleder i kiosken, skal han begynne i jobb som hotellsjef for Svalbard hotell som eies av Svalbard adventure group.

Se bildet større

Stein-Ove Johannesen har kjøpt Mix-kiosken i Lompensenteret. Sammen med Leif -Arne Plahter vil han utvikle konseptet videre. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!