Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nå er det Oktoberfest

Theodor Lien, Michael Nathorst og Ida Sæter ledet paraden gjennom Longyearbyen. FOTO: John Christian Nygaard

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.09.2016 kl 12:29

Torsdag ettermiddag gikk startskuddet for årets Oktoberfest med parade gjennom Longyearbyen. Dette er den åttende utgaven av Oktoberfesten, som ble arrangert for første gang i 2009.

Festen varer til og med lørdag, med et variert program. Det er blant annet satt opp festivaltelt utenfor Polarhotellet, hvor man kan nyte et bredt utvalg av mat og øl. Årets festivalband er Return, Spitsbergen Schnapskapell, CMYK og D Rockers Allstar's. På lørdag blir det også kåring av Mr. og Mrs. Oktoberfest.

Kjæresteparet Håkon Bjerke og Erland Slettmoen har tatt turen til Svalbard for å være med på festen. De stilte med godt humør og matchene antrekk i paraden torsdag, til tross for det kalde været.

– Antrekkene våre kjøpte vi i Oslo før vi reiste opp i går. Det er første gang vi er med, så vi vet ikke helt hva vi skal forvente oss, men vi er klare til fest. Vi har som mål å prøve en ny ølsort hver gang vi kjøper en øl. Så får vi smake på flest mulig forskjellige øltyper, sier de to, og stopper opp for å posere for en fotograf langs paradeløypa.

Se bildet større

Erland Slettmoen og Håkon Bjerke gleder seg til tre dager med Oktoberfest. FOTO: John Christian Nygaard

Siste nytt i Nyheter

Vil utrede strømkabel

I dag var det åpen høring om Svalbardmeldingen i Utenriks- og forsvarskomiteen i Stortinget.

Høring på Stortinget

Svalbardsamfunnet gir Stortinget tilbakemeldinger på Svalbardmeldingen.

Får syv millioner

En uke før statsbudsjettet legges fram den 6. oktober kommer justis og beredskapsminister Anders Anundsen med en hyggelig lekkasje.

Svalbard i grønt selskap

Svalbard er nominert på listen «Top 100 Green Destinations», en samling av de 100 beste, grønne destinasjonene i verden.

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!