Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Theodor Lien, Michael Nathorst og Ida Sæter ledet paraden gjennom Longyearbyen.
Publisert
Erland Slettmoen og Håkon Bjerke gleder seg til tre dager med Oktoberfest.

Torsdag ettermiddag gikk startskuddet for årets Oktoberfest med parade gjennom Longyearbyen. Dette er den åttende utgaven av Oktoberfesten, som ble arrangert for første gang i 2009.

Festen varer til og med lørdag, med et variert program. Det er blant annet satt opp festivaltelt utenfor Polarhotellet, hvor man kan nyte et bredt utvalg av mat og øl. Årets festivalband er Return, Spitsbergen Schnapskapell, CMYK og D Rockers Allstar's. På lørdag blir det også kåring av Mr. og Mrs. Oktoberfest.

Kjæresteparet Håkon Bjerke og Erland Slettmoen har tatt turen til Svalbard for å være med på festen. De stilte med godt humør og matchene antrekk i paraden torsdag, til tross for det kalde været.

– Antrekkene våre kjøpte vi i Oslo før vi reiste opp i går. Det er første gang vi er med, så vi vet ikke helt hva vi skal forvente oss, men vi er klare til fest. Vi har som mål å prøve en ny ølsort hver gang vi kjøper en øl. Så får vi smake på flest mulig forskjellige øltyper, sier de to, og stopper opp for å posere for en fotograf langs paradeløypa.

Powered by Labrador CMS