Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Myndighetene venter og ser

– Det er lite lokalstyret kan gjøre i denne saken, mener Lars Ole Saugnes. Sysselmannen er ikke helt i gang med planarbeidet.

Tekst:

Publisert:

Lars Ole Saugnes, administrasjonssjef i Longyearbyen lokalstyre, forteller at han gleder seg til solformørkelsen, men har også en del tanker om begrensningene som finnes.

Bidrar ikke med overnatting

– Vi kommer ikke til å stille med ekstra overnatting dersom noen velger å møte opp uten å ha booket dette, forteller han. Saugnes oppgir derimot at dersom det skulle bli dårlig vær og problemer med flyavganger og så videre, har de lokaliteter som kan stilles til disposisjon.

– Jeg vil ikke oppgi hva slags steder dette kan være, men vi må jo klare å gi folk lys og varme dersom været krever det, sier han. På spørsmål om lokalstyret kan gjøre noe for å gjøre det enklere å leie ut private boliger, er svaret fra Saugnes nei.

– Vi kan ikke regulere leiepriser. Vi kan heller ikke gjøre noe med legaliteten i å leie ut boliger, forteller Saugnes, som også oppgir at folk må følge reglene i kontraktene deres.

– Folk kan jo ta imot privat besøk, men det er andre regler for å drive med fremleie både av andre leiligheter, sier han.

De ser derimot gjerne at private som eier egen bolig eller fritidsbolig kan leie ut.

Ser frem til formørkelsen

Saugnes legger ikke skjul på at han gleder seg.

– Har dere vurdert å gi de ansatte fri en stund for å oppleve det?

– Det var jo en god idé, og absolutt ikke urimelig! Da må vi sørge for at alt fungerer som normalt, men det hadde jeg stor sans for, sier Saugnes.

Avventer mer informasjon

Sysselmann Odd Olsen Ingerø opplyser at de har hatt noen møter om planleggingen, men ennå ikke har noen konkrete planer. De venter med dette til de vet hvor mange som forventes å komme. Ingerø avventer informasjon fra Avinor om dette.

Han forteller også at de har bestemt seg for å etablere en plangruppe etter ferien som skal arbeide med dette.

– Det er begrenset hvor mange som kan tas imot, sier Ingerø. Han forteller at det kanskje blir aktuelt å bidra dersom været fører til at returflyene ikke får lette.

– I første rekke har vi ansvar for sikkerhet, men deltar gjerne dersom det skulle oppstå problemer. Blant annet har vi kanskje mulighet til å begrense hvor mange som kan komme hit, forteller Ingerø.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!