Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Mye rent vann

Lene Villumsen arrangerte årets loppemarked på Unis, og sørget for ny salgsrekord. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Mye rent vann

Tv-aksjonen i Longyearbyen har allerede samlet inn over 100.000 kroner.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.10.2014 kl 10:30

– Det har vært kjempemessig så langt, sier aksjonsleder Anne Lise Klungseth Sandvik.
I helga ble det samlet inn over 85.000 kroner på loppemarked, og Polarflokken barnehage fikk inn i overkant av 16.500 kroner da de serverte reinsdyrmiddag og solgte kunst og lodder forrige uke.
– Stafetten og åpen dag på brannstasjonen har jeg ikke oversikt over, men jeg tror det var godt salg også der. Og loddsalget går strålende. Det er bare jubel i buskene, sier Sandvik.

Arrangementer i kø
Flere arrangementer til inntekt for TV-aksjonen står i kø de kommende ukene. Skolen skal ha aksjonsdag onsdag, og Kullungen og Longyearbyen barnehage skal også samle inn penger. Til helgen står Sysselmannen klar til å vaske biler.
– Vi jobber fremdeles med programmet, sier Sandvik.

Hun hadde håpet å få arrangert åpen dag hos Store Norske i år, men det blir det ikke noe av.
– Men de har gitt ting til auksjonen. Vi har også fått svar på at vi får utsettingstokt med «Lance» til auksjonen. Vi danner oss en oversikt over auksjonsgjenstandene nå. Det strømmer på, sier Sandvik.

Pengene fra årets aksjon går til Kirkens Nødhjelp, og tilgang på rent vann og trygge sanitære forhold i flere land i Afrika og Asia.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Dagens ekstrafly er nå kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!