Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Mye regn i vente

OBS-varselet gjelder særlig i området rundt Ny-Ålesund. FOTO: Hilde Røsvik

Mye regn i vente

Meteorologisk institutt har sendt ut obs-varsel for nordsiden av Isfjorden, og varsler mye regn i Ny-Ålesund.

Tekst:

Publisert:

I obs-varselet står det at det kan komme mellom 20 og 30 millimeter regn i området nord for Isfjorden og vest for Wijdefjorden frem til fredag morgen. «Fare for lokale oversvømmelser, små jordskred og flomskred der de største nedbørsmengdene treffer».

Meteorolog Mathilda Hallerstig sier at varselet ikke gjelder for Longyearbyen.
– Antageligvis blir det litt regn i Longyearbyen, men ikke mye. Det er trolig området rundt Kongsfjorden og Ny-Ålesund som vil få mest nedbør, sier hun.

Direktør Ole Øiseth ved Kings Bay i Ny-Ålesund forteller at han er kjent med varselet og at de har tatt det til etterretning.

– I forhold til beliggenheten er vi ikke utsatt for jordskred som kunne være en mulighet. Det eneste som kan skape problemer for oss er med tanke på båttrafikken, men vi har ingen båter ute, sier Øiseth, og legger til at de følger med på utviklingen.

Konstituert sjef for teknisk sektor i Longyearbyen lokalstyre, Kjersti Olsen Ingerø, forteller at de har vært i kontakt med NVE.
– De har spesifisert at obs-varselet ikke gjelder for Longyearbyen, men man vet aldri med været. Om det kommer mye regn, ringer vi NVE som har fagkunnskap. En eventuell beslutning om evakuering er det Longyearbyen lokalstyre, Sysselmannen og NVE som tar sammen, sier hun.

Siste nytt i Nyheter

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!