Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Mye regn i vente

OBS-varselet gjelder særlig i området rundt Ny-Ålesund. FOTO: Hilde Røsvik

Mye regn i vente

Meteorologisk institutt har sendt ut obs-varsel for nordsiden av Isfjorden, og varsler mye regn i Ny-Ålesund.

Tekst:

Publisert:

I obs-varselet står det at det kan komme mellom 20 og 30 millimeter regn i området nord for Isfjorden og vest for Wijdefjorden frem til fredag morgen. «Fare for lokale oversvømmelser, små jordskred og flomskred der de største nedbørsmengdene treffer».

Meteorolog Mathilda Hallerstig sier at varselet ikke gjelder for Longyearbyen.
– Antageligvis blir det litt regn i Longyearbyen, men ikke mye. Det er trolig området rundt Kongsfjorden og Ny-Ålesund som vil få mest nedbør, sier hun.

Direktør Ole Øiseth ved Kings Bay i Ny-Ålesund forteller at han er kjent med varselet og at de har tatt det til etterretning.

– I forhold til beliggenheten er vi ikke utsatt for jordskred som kunne være en mulighet. Det eneste som kan skape problemer for oss er med tanke på båttrafikken, men vi har ingen båter ute, sier Øiseth, og legger til at de følger med på utviklingen.

Konstituert sjef for teknisk sektor i Longyearbyen lokalstyre, Kjersti Olsen Ingerø, forteller at de har vært i kontakt med NVE.
– De har spesifisert at obs-varselet ikke gjelder for Longyearbyen, men man vet aldri med været. Om det kommer mye regn, ringer vi NVE som har fagkunnskap. En eventuell beslutning om evakuering er det Longyearbyen lokalstyre, Sysselmannen og NVE som tar sammen, sier hun.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!