Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Mushamna kan bli stengt

Mushamna kan bli stående forlatt fra neste sommer. Sysselmannen må spare penger. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Mushamna kan bli stengt

Fangststasjonen i Mushamna blir trolig stengt fra neste sommer. Trange budsjetter gjør at Sysselmannen må stramme inn.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Vi tar en tenkepause på Mushamna, og det er slett ikke sikkert at fangststasjonen blir lyst ledig neste år, sier sysselmann Per Sefland.
– Er det sannsynlig at den vil bli stengt?
– Vi heller mot det, at vi tar en tenkepause, svarer Sefland.

Forskjellsbehandler
Foreløpig vil ikke den andre fangststasjonen, Austfjordnes, bli rammet. Sefland vil ikke svare på hvorfor de to stasjonene forskjellsbehandles, og om det henger sammen med at det er fangstmann Tommy Sandal som bor på Austfjordnes. Han har tidligere signalisert at han ønsker å være på fangststasjonen lenger enn ett år.
– Vi må kutte noe, og hvorfor vi kutter noe og ikke noe annet kan jeg ikke gå inn på nå. Men i forslaget mitt ligger det an til at vi kutter Mushamna raskere enn Austfjordnes, sier Sefland.

Strammer inn
I forslaget til neste års budsjett får Sysselmannen 27 millioner kroner til drift og 73 millioner kroner til transporttjenesten. Det er en økning på henholdsvis tre og åtte prosent fra i fjor, men er likevel ikke nok til å imøtekomme de mange oppgavene Sysselmannen har.
– Vi må ta en del innstramminger på drift, for Sysselmannen må holde seg innenfor et driftsbudsjett. Noen utgiftsposter kan vi påvirke, men ikke alle, sier Per Sefland.

Mange visumsaker
Blant oppgavene Sysselmannen ikke kan bortprioritere er å ta seg av de mange delegasjonene som kommer fra fastlandet. Også andre oppgaver har økt betraktelig.
– Veksten i oppgavene har tatt helt av, blant annet på området for utlendingsforvaltning. Vi har langt flere visumsaker til behandling nå enn tidligere. Dette krever ressurser, og når det gjøres endringer på utlendingsområdet får det konsekvenser for Sysselmannens totale rammer, sier Sefland.

Les mer om de varslede kuttene i fredagens utgave av Svalbardposten!

Siste nytt i Nyheter

Husrekke kan bli ekstra sikring

De tretten boenhetene som fremdeles er evakuert kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

 
Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!