Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Mulig rabies på Bjørnøya

 

Mulig rabies på Bjørnøya

Forrige fredag fikk den meteorologiske stasjonen på Bjørnøya besøk av en mystisk rev. Nå blir reven kontrollert for rabies.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Det var en rev med lammelser i bakparten som kom til stasjonen og døde der. Vi ønsker å få reven analysert, sier naturforvaltningsrådgiver hos Sysselmannen, Tor Punsvik.
Smittevernlegen konkluderte med at det ikke var fare for folk, men en hund som kom i kontakt med avføringen fra reven er isolert. Reven blir sendt til Veterinærinstituttet i Tromsø for undersøkelser.

Mange grunner
– Det kan være mange grunner til en slik lammelse. Det er lenge siden det har vært is til Bjørnøya, så vi anser det ikke som sannsynlig at det er rabies. Tidligere smitte har kommet med dyr utenfra, sier Punsvik.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!