Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Møtte næringskomiteen

Tirsdag møtte politikerne administrasjonsutvalget i Longyearbyen en samlet næringskomité på Stortinget.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.02.2015 kl 16:09

Store Norske ba i januar om et kriselån på 450 millioner kroner på grunn av svikt i kullmarkedet og rekordstort underskudd. Senere varslet svalbardminister Anders Anundsen (Frp) en ny stortingsmelding om Svalbard. I Longyearbyen har politikere og næringsliv lenge jobbet med planer for tiden etter kullet.

– Jeg blir veldig fornøyd. For det første synes jeg de stiller veldig gode spørsmål, og jeg føler at det er god dialog og at de er godt informert. Jeg har absoutt inntrykk av at de forstår hvor landet ligger og hvordan det jobbes, sier lokalstyreleder Christin Kristoffersen (Ap) og viser til havnestrategien og næringsstrategien, som nylig ble vedtatt.

Møtet var opprinnelig planlagt før jul, men ble utsatt da statsminister Erna Solberg (H) besøkte Svalbard.

Næringsdepartementet vurderer nå søknaden til Store Norske, men det er Stortinget som til sist må gi sin tilslutning. En spørrerunde Svalbardposten gjennomførte i januar viste at det er stortingsflertall for støtte til Store Norske. Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Fremskrittspartiet var i tillegg positive til selve søkesummen.

Kristoffersen sier hun håper på en stortingsbehandling før påske.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!