Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Møtes med mat

Silje M. Hagen og Aktiv i friluft står i spissen for arrangementet «Mat i naturen», der målet er å få alle byens kulturer til å møtes i Sjøområdet med mat som fellesarena. FOTO: Christopher Engås

Møtes med mat

Aktiv i friluft vil få flere ut i naturen ved å gjøre mat til en fellesarena.

Tekst:

Publisert:

Prosjektet Aktiv i friluft, som er sponset av Svalbards Miljøvernfond, ønsker å favne om flere i Friluftslivets år. Prosjektleder Silje M. Hagen vil gjennom arrangementet «Mat i naturen» få en enda større andel av Longyearbyens befolkning med ut i det fri.

Sosial arena

– Vi er mange nasjoner og kulturer i byen, og det tradisjonelle norske friluftslivet passer ikke for alle. Men matkultur står sterkt i alle nasjoner, og tanken er at dette er en arena alle kan møtes på ute i det fri. Vi ønsker å skape en sosial arena for kunnskapsdeling rundt matlaging utendørs på tvers av kulturer, sier Hagen.

Det skal skje neste lørdag i Sjøområdet ved Søppelhytta, og initiativtakerne har lagt opp til et omfattende program. Hele området rundt hytta er ryddet på dugnad, og Sandmo og Svenkerud skal pusse opp scenen på stedet.

– Så skal vi anlegge tre nye grillplasser på området, slik at det skal være plass for alle som vil bruke område til rekreasjon, sier Hagen.

Matshow

På selve dagen vil det bli flere stands med ulike retter fra lokale kokker i byen.

– Det skal bli litt for enhver smak. Det vil bli Thai-mat, Longyearbyen jeger- og fiskerforening skal gjøre til lokalt reinkjøtt, det blir retter med hvitfisk og røye, og det skal bli tilbudt både sel- og hvalkjøtt – og mye mer, sier hun.

Med mer mener hun blant annet at flere av byens restauranter og private skal stille med matboder. Og så kommer en spesielt invitert gjest.

– Vi har invitert Arve Serigstad hit, og han skal holde matshow. Han er ikke utdannet kokk, men er lidenskapelig opptatt av mat og har skrevet flere kokebøker. Dessuten har han en utrolig formidlingsevne, sier Silje M. Hagen.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!