Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Møter rydde-operatører

Om noen uker møtes Aeco, Sysselmannen og to cruiseoperatører som er aktuelle for ryddecruise på Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.07.2014 kl 10:58

De to operatørene er Oceanwide expedition og G-Adventures. Førstnevnte har tidligere vært i kontakt med Sysselmannen med spørsmål om å rydde strender i forbindelse med ekspedisjonscruise. Dette er tolv år tilbake, og i midten av august skal partene møtes for å drøfte muligheter, behov og organisering for et Clean up Svalbard-cruise.

– For eksempel kan ei uke, hvor man plukker søppel i fire dager og har opplevelser i to- være en modell, sier Frigg Jørgensen, administrerende direktør i Association of Arctic Expedition Cruise Operators (Aeco).

Mulige løsninger og organisering er blant tingene partene skal diskutere. Aeco ser ikke for seg at passasjerene skal betale full pris, og er derfor avhengig av støtte. Prosjektet fikk i forrige runde støtte fra Svalbards miljøvernfond, og en ny søknad kommer til høsttildelingen for å finansiere det videre arbeidet.

– Vi håper å starte med en tur, kanskje to, som et prøveprosjekt. Hvis 100 plukker søppel i rekke non stop, blir det veldig, veldig mye søppel, sier Jørgensen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!