Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Møter rydde-operatører

Om noen uker møtes Aeco, Sysselmannen og to cruiseoperatører som er aktuelle for ryddecruise på Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.07.2014 kl 10:58

De to operatørene er Oceanwide expedition og G-Adventures. Førstnevnte har tidligere vært i kontakt med Sysselmannen med spørsmål om å rydde strender i forbindelse med ekspedisjonscruise. Dette er tolv år tilbake, og i midten av august skal partene møtes for å drøfte muligheter, behov og organisering for et Clean up Svalbard-cruise.

– For eksempel kan ei uke, hvor man plukker søppel i fire dager og har opplevelser i to- være en modell, sier Frigg Jørgensen, administrerende direktør i Association of Arctic Expedition Cruise Operators (Aeco).

Mulige løsninger og organisering er blant tingene partene skal diskutere. Aeco ser ikke for seg at passasjerene skal betale full pris, og er derfor avhengig av støtte. Prosjektet fikk i forrige runde støtte fra Svalbards miljøvernfond, og en ny søknad kommer til høsttildelingen for å finansiere det videre arbeidet.

– Vi håper å starte med en tur, kanskje to, som et prøveprosjekt. Hvis 100 plukker søppel i rekke non stop, blir det veldig, veldig mye søppel, sier Jørgensen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Positive fastlandselever

I år er det seks skoleelever fra fastlandet som går på Longyearbyen skole. Ordningen bidrar til å styrke skoletilbudet i Longyearbyen.

Forberedt på det verste

Kystverket og Sysselmannen gjennomførte tirsdag og onsdag en stor oljevernøvelse for å teste hvordan de sammen skal håndtere en skipsulykke på Svalbard.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!