Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Motbakkeløp til «månen»

Daglig leder Nina Lines i Svalbard Turn gleder seg til å arrangere den første utgaven av Svalbard Spacerun. Motbakkeløpet vil gå fra Taubanesentralen og opp til Svalsat på toppen av Platåberget. FOTO: John Christian Nygaard

Motbakkeløp til «månen»

Lørdag 27. august arrangerer Svalbard Turn motbakkeløpet Svalbard Spacerun sammen med Kongsberg Satellite Services (KSAT).

– Vi snakka om det i fjor høst, at det hadde vært morsomt å ha et motbakkeløp her, sier Nina Lines, daglig leder i Svalbard Turn.

Nå er idéen blitt til virkelighet, og lørdag 27. august går startskuddet for det som etter planen skal bli et årlig arrangement, på lik linje med Spitsbergen Marathon og Svalbard Skimaraton.

– Vi håper at Spacerun kan vokse slik de to arrangementene har gjort. Dette er noe vi skal utvikle over tid, og nå håper vi på fine bilder og en god opplevelse for de som deltar. Det blir lettere å profilere seg videre når man har noe å vise til, sier Lines.

Arrangementet er allerede omtalt i bladet Runner's World og på nettsiden kondis.no.

Løpet har også rukket å bli utpekt blant «11 motbakkeløp i Norge det er verdt å få med seg», av nettstedet utemagasinet.no. Det til tross for at det fortsatt ikke har blitt løpt en eneste meter.

– Det var fantastisk omtale å få, for det er over 100 motbakkeløp i landet. Men Svalbard er litt i tiden, og kan tilby en naturopplevelse som veldig få andre kan skimte med, sier Lines.

Raskeste tid

Løypa er på åtte og en halv kilometer, og følger veien fra Taubanesentralen helt opp til målgang på Platåberget, hvor Svalsat ligger.

Arrangementet er lagt opp slik at det er en start klokka 19.00 for de som vil løpe på tid, mens de som bare vil ta det som en tur begynner en time før.

– Det skal være for folk på alle nivåer. Vi håper vi er heldige med været, og at mange kommer og tar det som en tur. Så vet vi også at mange ønsker å ta det som en konkurranse. Det blir spennende å se hva de raskeste klarer det på, sier Lines.

Frivillige stiller opp

Raskeste mann og kvinne blir premiert med hvert sitt bilde fra kunstner Olaf Storø, som skal male et eget kunstverk i forbindelse med Spacerun, et navn som forøvrig er gitt på grunn av antennene og det spesielle landskapet på toppen av fjellet.

– Det er nesten som å komme opp i verdensrommet med det «månelandskapet» på toppen, sier Lines.

Hun er svært takknemlig til de frivillige som blant annet stiller opp på matstasjoner, tidtaking og som isbjørnvakt.

– Folk har vært utrolig positive til å hjelpe til, og uten de frivillige hadde vi ikke klart det.

Se bildet større

Deltakerne må belage seg på en relativt bratt stigning langs veien opp mot toppen av fjellet. FOTO: John Christian Nygaard

Siste nytt i Nyheter

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!