Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Motbakkeløp til «månen»

Daglig leder Nina Lines i Svalbard Turn gleder seg til å arrangere den første utgaven av Svalbard Spacerun. Motbakkeløpet vil gå fra Taubanesentralen og opp til Svalsat på toppen av Platåberget. FOTO: John Christian Nygaard

Motbakkeløp til «månen»

Lørdag 27. august arrangerer Svalbard Turn motbakkeløpet Svalbard Spacerun sammen med Kongsberg Satellite Services (KSAT).

Tekst:

Publisert:

– Vi snakka om det i fjor høst, at det hadde vært morsomt å ha et motbakkeløp her, sier Nina Lines, daglig leder i Svalbard Turn.

Nå er idéen blitt til virkelighet, og lørdag 27. august går startskuddet for det som etter planen skal bli et årlig arrangement, på lik linje med Spitsbergen Marathon og Svalbard Skimaraton.

– Vi håper at Spacerun kan vokse slik de to arrangementene har gjort. Dette er noe vi skal utvikle over tid, og nå håper vi på fine bilder og en god opplevelse for de som deltar. Det blir lettere å profilere seg videre når man har noe å vise til, sier Lines.

Arrangementet er allerede omtalt i bladet Runner's World og på nettsiden kondis.no.

Løpet har også rukket å bli utpekt blant «11 motbakkeløp i Norge det er verdt å få med seg», av nettstedet utemagasinet.no. Det til tross for at det fortsatt ikke har blitt løpt en eneste meter.

– Det var fantastisk omtale å få, for det er over 100 motbakkeløp i landet. Men Svalbard er litt i tiden, og kan tilby en naturopplevelse som veldig få andre kan skimte med, sier Lines.

Raskeste tid

Løypa er på åtte og en halv kilometer, og følger veien fra Taubanesentralen helt opp til målgang på Platåberget, hvor Svalsat ligger.

Arrangementet er lagt opp slik at det er en start klokka 19.00 for de som vil løpe på tid, mens de som bare vil ta det som en tur begynner en time før.

– Det skal være for folk på alle nivåer. Vi håper vi er heldige med været, og at mange kommer og tar det som en tur. Så vet vi også at mange ønsker å ta det som en konkurranse. Det blir spennende å se hva de raskeste klarer det på, sier Lines.

Frivillige stiller opp

Raskeste mann og kvinne blir premiert med hvert sitt bilde fra kunstner Olaf Storø, som skal male et eget kunstverk i forbindelse med Spacerun, et navn som forøvrig er gitt på grunn av antennene og det spesielle landskapet på toppen av fjellet.

– Det er nesten som å komme opp i verdensrommet med det «månelandskapet» på toppen, sier Lines.

Hun er svært takknemlig til de frivillige som blant annet stiller opp på matstasjoner, tidtaking og som isbjørnvakt.

– Folk har vært utrolig positive til å hjelpe til, og uten de frivillige hadde vi ikke klart det.

Se bildet større

Deltakerne må belage seg på en relativt bratt stigning langs veien opp mot toppen av fjellet. FOTO: John Christian Nygaard

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!