Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Morsom uke på Norway Cup

Fornøyd gjeng: Svalbard Turn var godt fornøyd med opplevelsene de fikk under årets Norway Cup. FOTO: Marianne Aasen

Morsom uke på Norway Cup

Svalbard Turn hadde en fantastisk opplevelse under årets Norway Cup turnering på Ekebergsletta i Oslo. Det frister til gjentakelse om et år.

Tekst:

Publisert:

– Det var en kjempe god opplevelse for både spillerne og trenerne, sier Svalbard Turn-trener Piotrek Jankowski.

Årets fotballturnering på Ekebergsletta i Oslo gikk av stabelen mellom 26. juli og 1. august. Der var Svalbard Turn representert med totalt 11 spillere, to jenter og ni gutter, som spilte kamper på sjuerbane.

– Vi har stort sett hatt treninger i hallen, og er vant med futsal. Det var sånn sett ganske utfordrene å spille på gressbane, sier Jankowski.

God stemning
En annen utfordring var at laget møtte tre andre lag som bestod av guttespillere i 15-16 årsalderen. Et til dels ungt Svalbard Turn lag fikk det dermed tøft fysisk.

– Spillerne vi møtte var stort sett større enn oss, så jeg føler spillerne gjorde en kjempegod jobb. De holdt posisjonene sine og dekket godt, sier Jankowski.

Selv om det ble tre tapt og 1-48 i målforskjell, var det ingen antydning til dårlig stemning innad i laget.

– Spillerne hadde det gøy, selv om vi tapte, for resultatet var jo ikke det viktigste. Og særlig når vi scoret det ene målet vårt ble det veldig god stemning.

Lærer mye
Han skryter veldig av innsatsen spillerne la ned for å få inn penger i forkant av turneringen.

– De har plukket søppel og hatt andre sommerjobber, og virkelig jobbet hardt for å kunne dra på turnering, sier Jankowski.

Etter en kort «ferie» fra fotballen, er det på igjen med treninger i slutten av august. Mens enkelte av spillerne slutter i forbindelse med flytting, håper treneren at man skal klare å stille med et lag i turneringen til neste år.

– Det er veldig aktuelt å dra tilbake i 2016, hvis vi har lag til det. Det er en kjempegod opplevelse å både treffe og se nivået til andre lag. Det lærer vi mye av, sier Jankowski, og fortsetter:

– Siden vi ikke drar på turnering så ofte eller har så mange muligheter til å møte andre lag her, er dette en veldig fin mulighet for oss.

Siste nytt i Nyheter

By-bjørnene eskortert til Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt flyttet med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. Lørdag ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!