Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Mobildekning på Svea-traseen

Antennemasten for repeaterstasjonen er plassert på Slaknosa i 660 meters høyde. Munningen av Reindalen i bakgrunnen. FOTO: Birger Amundsen

Mobildekning på Svea-traseen

Repeaterstasjonen som skal sørge for mobildekning på strekningen mellom Longyearbyen og Svea er på plass. Stasjonen vil være i drift lørdag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.04.2010 kl 08:00

– Det har vært en lang historie og vi nærmer oss endelig siste kapittel. Vi er svært glad for at saken har løst seg på denne måten, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor Norge.

Mandag var han på befaring for å inspisere stasjonen på fjellet Slaknosa og se på den endelige plasseringen.

Ulovelig oppsatt

For fire år siden fikk Store Norske i samarbeid med Telenor Mobil utplassert to repeaterstasjoner på traseen. Det viste seg at stasjonene var satt opp uten formell godkjennelse av Sysselmannen. Store Norske fikk 500.000 kroner i bot og stasjonene måtte fjernes.

Sysselmannen ga i fjor høst Store Norske tillatelse til å sette opp repeaterstasjonen på Slaknosa.

God dekning

Amundsen sier at det ikke er gjort målinger av dekningen fra stasjonen, men at han ut fra plasseringen antar at den tilnærmet vil være like god som da det også var en stasjon i drift i Battfjellet, på nordsiden av Reindalen.

– Stasjonen er ferdig fra Telenor sin side. Det som gjenstår er en del elektrisk tilkoblingsarbeid, som utføres av Store Norske, sier han.

Mannskap fra Store Norske var alt i gang med å gjøre stasjonen driftsklar da Svalbardposten var i kontakt med viseadministrerende direktør Dag Ivar Brekke tirsdag.

– Målet er at stasjonen skal være i drift innen Gruveløpet lørdag, sier han.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!