Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Mistet last i uvær

MV «Atlantic» ved kai i Longyearbyen tidligere denne uken. Båten havnet i uvær og mistet deler av dekkslasten på vei ned til Fredrikstad. FOTO: Pole Position

Mistet last i uvær

Deler av AF Gruppen sitt utstyr slet seg under transporten fra Svea til Fredrikstad.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.11.2016 kl 17:57

Pole Postition organiserte transporten av AF Gruppen sitt materiell fra Svea til fastlandet denne uken. MV «Atlantic» ble chartret til oppdraget. Men båten, som kom til kai i Fredrikstad fredag, havnet i hardt vær på turen ned.

Fredag kom melding om at en del av dekkslasten havnet på havet, men Pole Position hadde ikke oversikt over hvor mye som hadde gått tapt.

– Den jobben skal vi ta når båten kommer til land i kveld, sa daglig leder i Pole Position, Terje Aunevik da.

Lørdag kan han fortelle at transporten gikk bedre enn først fryktet. Alt av konteinere og maskiner var i orden, men noe av dekkslasten slet seg i uværet. Det gjaldt blant annet en brøyteplog, lastekasse, skuffe til hjullaster og snøfres.

«Som vi forstår det har det startet med brudd i kjetting/sikring som så har forplantet seg videre og satt ting i bevegelse», skriver Aunevik til Svalbardposten.

AF Gruppen fikk alt sitt utstyr klarert gjennom tollsystemet fredag kveld. Forsikringsselskapet har hatt gjennomgang med kapteinen og mannskapet på «Atlantic»,

Se bildet større

Fra lastingen av MV «Atlantic» tidligere i uken. Deler av dekkslasten er nå borte etter at båten havnet i uvær på turen til Fredrikstad. FOTO: Pole Position

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!