Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Mistet last i uvær

MV «Atlantic» ved kai i Longyearbyen tidligere denne uken. Båten havnet i uvær og mistet deler av dekkslasten på vei ned til Fredrikstad. FOTO: Pole Position

Mistet last i uvær

Deler av AF Gruppen sitt utstyr slet seg under transporten fra Svea til Fredrikstad.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.11.2016 kl 17:57

Pole Postition organiserte transporten av AF Gruppen sitt materiell fra Svea til fastlandet denne uken. MV «Atlantic» ble chartret til oppdraget. Men båten, som kom til kai i Fredrikstad fredag, havnet i hardt vær på turen ned.

Fredag kom melding om at en del av dekkslasten havnet på havet, men Pole Position hadde ikke oversikt over hvor mye som hadde gått tapt.

– Den jobben skal vi ta når båten kommer til land i kveld, sa daglig leder i Pole Position, Terje Aunevik da.

Lørdag kan han fortelle at transporten gikk bedre enn først fryktet. Alt av konteinere og maskiner var i orden, men noe av dekkslasten slet seg i uværet. Det gjaldt blant annet en brøyteplog, lastekasse, skuffe til hjullaster og snøfres.

«Som vi forstår det har det startet med brudd i kjetting/sikring som så har forplantet seg videre og satt ting i bevegelse», skriver Aunevik til Svalbardposten.

AF Gruppen fikk alt sitt utstyr klarert gjennom tollsystemet fredag kveld. Forsikringsselskapet har hatt gjennomgang med kapteinen og mannskapet på «Atlantic»,

Se bildet større

Fra lastingen av MV «Atlantic» tidligere i uken. Deler av dekkslasten er nå borte etter at båten havnet i uvær på turen til Fredrikstad. FOTO: Pole Position

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!