Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Mistet last i uvær

MV «Atlantic» ved kai i Longyearbyen tidligere denne uken. Båten havnet i uvær og mistet deler av dekkslasten på vei ned til Fredrikstad. FOTO: Pole Position

Mistet last i uvær

Deler av AF Gruppen sitt utstyr slet seg under transporten fra Svea til Fredrikstad.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.11.2016 kl 17:57

Pole Postition organiserte transporten av AF Gruppen sitt materiell fra Svea til fastlandet denne uken. MV «Atlantic» ble chartret til oppdraget. Men båten, som kom til kai i Fredrikstad fredag, havnet i hardt vær på turen ned.

Fredag kom melding om at en del av dekkslasten havnet på havet, men Pole Position hadde ikke oversikt over hvor mye som hadde gått tapt.

– Den jobben skal vi ta når båten kommer til land i kveld, sa daglig leder i Pole Position, Terje Aunevik da.

Lørdag kan han fortelle at transporten gikk bedre enn først fryktet. Alt av konteinere og maskiner var i orden, men noe av dekkslasten slet seg i uværet. Det gjaldt blant annet en brøyteplog, lastekasse, skuffe til hjullaster og snøfres.

«Som vi forstår det har det startet med brudd i kjetting/sikring som så har forplantet seg videre og satt ting i bevegelse», skriver Aunevik til Svalbardposten.

AF Gruppen fikk alt sitt utstyr klarert gjennom tollsystemet fredag kveld. Forsikringsselskapet har hatt gjennomgang med kapteinen og mannskapet på «Atlantic»,

Se bildet større

Fra lastingen av MV «Atlantic» tidligere i uken. Deler av dekkslasten er nå borte etter at båten havnet i uvær på turen til Fredrikstad. FOTO: Pole Position

Siste nytt i Nyheter

Det blir informasjonsmøte for alle på kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

92 husstander evakuert

Longyearbyen lokalstyre forbereder seg på at det kan bli flere.

Feilvurderte skredfaren

NVE klarte ikke å varsle om at bebyggelsen var truet, derfor ble ingen evakuert før skredet gikk litt før klokken 12 i dag.

 
Skredet er gjennomsøkt

Sysselmannen melder på sine nettsider at skredområdet nå er gjennomsøkt og at ingen er savnet. Politiet er fremdeles på stedet ved Vei 228. Se bilder fra skredområdet her.

Hørte rop om hjelp, og fikk barn løftet opp i hendene

– Jeg er helt skjelven, sier Ingeborg Snekvik (33) etter dagens snøskred i Longyearbyen.

Evakuerte ikke før skredet

Sysselmann Kjerstin Askholt sier at det har blitt foretatt en vurdering av skredfaren.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!