Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Mistet hund, ga ikke beskjed

De to tyske turistene på vei inn Semmeldalen. Kvinnen, som gikk fremst, hadde bare én stav. Litt bak går en mann med pulk. FOTO: Arild Lyssand/Sysselmannen

Mistet hund, ga ikke beskjed

En hund som løp løst med en skistav etter seg, vekket mistanke.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.03.2014 kl 20:32

To tyske turister hadde leid en hund da de dro ut på skitur fra Longyearbyen onsdag. Hundeeieren fikk senere melding om at den samme hunden var funnet alene i Gangdalen, med en skistav festet til seg.

Dette vekte mistanke hos Sysselmannen, og kl. 12 lørdag dro de ut med helikopter for å søke etter turfølget.

Turistene hadde gitt beskjed om at de skulle gå gjennom Bolterdalen og Tverrdalen, for så å gå gjennom Gangdalen på vei tilbake til Longyearbyen, men ikke hvilken av dalene de skulle gå derfra. Sysselmannen søkte derfor gjennom flere områder før de fant turfølget etter ca. tre kvarter.

- Da var de på vei inn Semmeldalen, fra Reindalen, forteller sysselmannsførstebetjent Arild Lyssand.

Turfølget hadde med seg satelittelefon, men hadde ikke gitt beskjed til Sysselmannen eller noen andre om at de hadde mistet hunden.

- Hvis du som er ute på tur kan tenke deg at noen reagerer på noe som virker mistenkelig - som i dette tilfellet, der en hund løper løst med en stav etter seg - bør du varsle Sysselmannen om at alt er i orden. Det er det samme som hvis du har utløst et skred, sier Lyssand.

Frostskader

Så snart søket etter de tyske turistene var avsluttet, fikk Sysselmannen melding om at en kvinnelig student hadde pådratt seg frostskader i høyre fot.

Kvinnen befant seg i Gustavdalen ved Svea. Hun ble hentet ut, og fløyet til sykehuset i Longyearbyen for en sjekk.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!