Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Misfornøyde ansatte

De ansatte og ledelsen er uenige om hvor mye som er informert om ny boligpolitikk. FOTO: Birger Amundsen

Misfornøyde ansatte

De ansatte reagerer på den nye boligpolitikken til Unis. 

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.03.2010 kl 11:00

Fra å tilby alle ansatte bolig til samme kvadratmeterpris, er det nå blitt store forskjeller på hva de ansatte ved Unis må betale i husleie. De ansatte som jobber på Unis nå, beholder sin boligavtale. Det innebærer at de betaler 20 kroner per kvadratmeter, mens nyansatte må betale 65 kroner per kvadratmeter. Doktorgradsstipendiater og postdoktorer får en enda dårligere boligavtale. De må blant annet betale 150 kroner kvadratmeteren for familieleiligheter. Ordningen er alt trått i kraft, men det har ikke vært nyansettelser, så ingen omfattes av den nye ordningen ennå. 

Frustrerte

– Dette er fryktelig frustrerende og unødvendig, sier Monica Votvik, som er tillitsvalgt for de ansatte i Norsk Tjenestemannslag (NTL) på Unis.

Størst er frustrasjonen, fordi de ansatte mener de ikke har fått informasjon om vedtaket. Votvik forteller at manglende informasjon fra ledelsen ved Unis er et problem.

– Vi visste det var satt opp en boligkomité, men det har vært stille om hva de har jobbet med, sier hun.

Tillitsvalgt Jørgen Berge for de ansatte som er organisert i Forskerforbundet forteller at de ansatte ved Unis var klar over at ledelsen ønsket å skille betingelsene for nåværende og nye ansatte.

– Men vi har ikke vært klar over at det var gjort noe vedtak i saken. Vi var heller ikke klar over hvor betydelige forskjellene ville bli, forteller han.

– Er informerte

Direktør Gunnar Sand ved Unis mener de ansatte er godt nok informert.

– Vi har informert om alle tiltakene vi har satt i verk over det siste året, sier han.

– Har de ansatte ikke hørt etter?

– Det må du spørre dem om.

Sand understreker at Unis er et aksjeselskap, som må drive ansvarlig innenfor rammene de har. I fjor måtte Unis kutte budsjettet med tolv millioner kroner ifølge direktøren. Det tilsvarer ti prosent av budsjettet.

– Vi var tvunget til å redusere kostnader, og så måtte vi finne ut hvor vi skulle gjøre det. Vi har vært bevisste på ikke å kutte i forskningsmidler. Da ville vi virkelig sagd over grena vi sitter på, sier Sand. 

Les mer i dagens Svalbardposten.

Siste nytt i Nyheter

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Kansellerte på nytt

Torsdag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Torsdagens ekstrafly ble kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!