Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Misfornøyde ansatte

De ansatte og ledelsen er uenige om hvor mye som er informert om ny boligpolitikk. FOTO: Birger Amundsen

Misfornøyde ansatte

De ansatte reagerer på den nye boligpolitikken til Unis. 

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.03.2010 kl 11:00

Fra å tilby alle ansatte bolig til samme kvadratmeterpris, er det nå blitt store forskjeller på hva de ansatte ved Unis må betale i husleie. De ansatte som jobber på Unis nå, beholder sin boligavtale. Det innebærer at de betaler 20 kroner per kvadratmeter, mens nyansatte må betale 65 kroner per kvadratmeter. Doktorgradsstipendiater og postdoktorer får en enda dårligere boligavtale. De må blant annet betale 150 kroner kvadratmeteren for familieleiligheter. Ordningen er alt trått i kraft, men det har ikke vært nyansettelser, så ingen omfattes av den nye ordningen ennå. 

Frustrerte

– Dette er fryktelig frustrerende og unødvendig, sier Monica Votvik, som er tillitsvalgt for de ansatte i Norsk Tjenestemannslag (NTL) på Unis.

Størst er frustrasjonen, fordi de ansatte mener de ikke har fått informasjon om vedtaket. Votvik forteller at manglende informasjon fra ledelsen ved Unis er et problem.

– Vi visste det var satt opp en boligkomité, men det har vært stille om hva de har jobbet med, sier hun.

Tillitsvalgt Jørgen Berge for de ansatte som er organisert i Forskerforbundet forteller at de ansatte ved Unis var klar over at ledelsen ønsket å skille betingelsene for nåværende og nye ansatte.

– Men vi har ikke vært klar over at det var gjort noe vedtak i saken. Vi var heller ikke klar over hvor betydelige forskjellene ville bli, forteller han.

– Er informerte

Direktør Gunnar Sand ved Unis mener de ansatte er godt nok informert.

– Vi har informert om alle tiltakene vi har satt i verk over det siste året, sier han.

– Har de ansatte ikke hørt etter?

– Det må du spørre dem om.

Sand understreker at Unis er et aksjeselskap, som må drive ansvarlig innenfor rammene de har. I fjor måtte Unis kutte budsjettet med tolv millioner kroner ifølge direktøren. Det tilsvarer ti prosent av budsjettet.

– Vi var tvunget til å redusere kostnader, og så måtte vi finne ut hvor vi skulle gjøre det. Vi har vært bevisste på ikke å kutte i forskningsmidler. Da ville vi virkelig sagd over grena vi sitter på, sier Sand. 

Les mer i dagens Svalbardposten.

Siste nytt i Nyheter

Nytt skred

Natt til onsdag gikk det et skred mellom Tverrdalen og Sverdrupbyen. Sysselmannen ber folk fremdeles tenke seg om to ganger før de beveger seg i bratt terreng.

Trafikkontroll ved skolen

22 kjøretøyer ble stoppet i mørket før skolestart tirsdag morgen. Ikke alle hadde lysene i orden.

Åpner ikke mandag

Vei 300 mellom det gamle museet og Huset skal ryddes for masser, men blir foreløpig ikke åpnet. Se også dronevideo av skredet i saken.

Strømmen tilbake etter strømbrudd

Svalbardbutikken har åpnet igjen etter strømbruddet mandag morgen.

Sleper seilbåt til byen

«Polarsyssel» bistår en seilbåt som fikk motorproblemer ved Nordaustlandet.

Båt fikk problemer

«Spitsbergen Express» fikk motortrøbbel like nord for Isfjord Radio. Hovedredningssentralen sendte helikopter fra Longyearbyen for å bistå.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!