Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Misfornøyde ansatte

De ansatte og ledelsen er uenige om hvor mye som er informert om ny boligpolitikk. FOTO: Birger Amundsen

Misfornøyde ansatte

De ansatte reagerer på den nye boligpolitikken til Unis. 

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.03.2010 kl 11:00

Fra å tilby alle ansatte bolig til samme kvadratmeterpris, er det nå blitt store forskjeller på hva de ansatte ved Unis må betale i husleie. De ansatte som jobber på Unis nå, beholder sin boligavtale. Det innebærer at de betaler 20 kroner per kvadratmeter, mens nyansatte må betale 65 kroner per kvadratmeter. Doktorgradsstipendiater og postdoktorer får en enda dårligere boligavtale. De må blant annet betale 150 kroner kvadratmeteren for familieleiligheter. Ordningen er alt trått i kraft, men det har ikke vært nyansettelser, så ingen omfattes av den nye ordningen ennå. 

Frustrerte

– Dette er fryktelig frustrerende og unødvendig, sier Monica Votvik, som er tillitsvalgt for de ansatte i Norsk Tjenestemannslag (NTL) på Unis.

Størst er frustrasjonen, fordi de ansatte mener de ikke har fått informasjon om vedtaket. Votvik forteller at manglende informasjon fra ledelsen ved Unis er et problem.

– Vi visste det var satt opp en boligkomité, men det har vært stille om hva de har jobbet med, sier hun.

Tillitsvalgt Jørgen Berge for de ansatte som er organisert i Forskerforbundet forteller at de ansatte ved Unis var klar over at ledelsen ønsket å skille betingelsene for nåværende og nye ansatte.

– Men vi har ikke vært klar over at det var gjort noe vedtak i saken. Vi var heller ikke klar over hvor betydelige forskjellene ville bli, forteller han.

– Er informerte

Direktør Gunnar Sand ved Unis mener de ansatte er godt nok informert.

– Vi har informert om alle tiltakene vi har satt i verk over det siste året, sier han.

– Har de ansatte ikke hørt etter?

– Det må du spørre dem om.

Sand understreker at Unis er et aksjeselskap, som må drive ansvarlig innenfor rammene de har. I fjor måtte Unis kutte budsjettet med tolv millioner kroner ifølge direktøren. Det tilsvarer ti prosent av budsjettet.

– Vi var tvunget til å redusere kostnader, og så måtte vi finne ut hvor vi skulle gjøre det. Vi har vært bevisste på ikke å kutte i forskningsmidler. Da ville vi virkelig sagd over grena vi sitter på, sier Sand. 

Les mer i dagens Svalbardposten.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!