Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Mintes de døde

Assisterende sysselmann Lars Erik Alfheim var en av dem som la ned krans ved minnesmerket for Operafjellulykken. På bildet er også generalkonsul Alexander Antipov (t.v.), funksjonær og tolk Alexander Uskov og fungerende gruvedirektør Oleg Palij. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Mintes de døde

Mandag var det 15 år siden et russisk fly styrtet i Operafjellet. Søndag ble ulykken markert.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.08.2011 kl 09:25

– For 15 år siden styrtet flyet som skulle frakte arbeidere til Barentsburg og Pyramiden. Vi husker dagen, sørger over de omkomne og glemmer ikke deres slektninger, sa generalkonsul Alexander Antipov under markeringen.

29. august 1996 styrtet et russisk Tupolev-fly i Operafjellet like utenfor Longyearbyen. 141 russiske og ukrainske passasjerer mistet livet.

La ned krans

Både ledelsen i Barentsburg og representer fra Sysselmannen og Longyearbyen lokalstyre la ned krans ved minnesmerket ved foten av Operafjellet søndag. I overkant av 20 personer var fløyet til minnestedet med helikopter.

– Den 29. august for 15 år siden døde 141 russiske kamerater. De var en del av den kulturen og det livet som er på Svalbard, og vi vil aldri glemme. La oss håpe og be at dette aldri vil skje igjen, sa assisterende sysselmann Lars Erik Alfheim.

Siste nytt i Nyheter

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!