Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Mintes de døde

Assisterende sysselmann Lars Erik Alfheim var en av dem som la ned krans ved minnesmerket for Operafjellulykken. På bildet er også generalkonsul Alexander Antipov (t.v.), funksjonær og tolk Alexander Uskov og fungerende gruvedirektør Oleg Palij. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Mintes de døde

Mandag var det 15 år siden et russisk fly styrtet i Operafjellet. Søndag ble ulykken markert.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.08.2011 kl 09:25

– For 15 år siden styrtet flyet som skulle frakte arbeidere til Barentsburg og Pyramiden. Vi husker dagen, sørger over de omkomne og glemmer ikke deres slektninger, sa generalkonsul Alexander Antipov under markeringen.

29. august 1996 styrtet et russisk Tupolev-fly i Operafjellet like utenfor Longyearbyen. 141 russiske og ukrainske passasjerer mistet livet.

La ned krans

Både ledelsen i Barentsburg og representer fra Sysselmannen og Longyearbyen lokalstyre la ned krans ved minnesmerket ved foten av Operafjellet søndag. I overkant av 20 personer var fløyet til minnestedet med helikopter.

– Den 29. august for 15 år siden døde 141 russiske kamerater. De var en del av den kulturen og det livet som er på Svalbard, og vi vil aldri glemme. La oss håpe og be at dette aldri vil skje igjen, sa assisterende sysselmann Lars Erik Alfheim.

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert mot Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt drevet bort med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!