Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Mintes de døde

Assisterende sysselmann Lars Erik Alfheim var en av dem som la ned krans ved minnesmerket for Operafjellulykken. På bildet er også generalkonsul Alexander Antipov (t.v.), funksjonær og tolk Alexander Uskov og fungerende gruvedirektør Oleg Palij. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Mintes de døde

Mandag var det 15 år siden et russisk fly styrtet i Operafjellet. Søndag ble ulykken markert.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.08.2011 kl 09:25

– For 15 år siden styrtet flyet som skulle frakte arbeidere til Barentsburg og Pyramiden. Vi husker dagen, sørger over de omkomne og glemmer ikke deres slektninger, sa generalkonsul Alexander Antipov under markeringen.

29. august 1996 styrtet et russisk Tupolev-fly i Operafjellet like utenfor Longyearbyen. 141 russiske og ukrainske passasjerer mistet livet.

La ned krans

Både ledelsen i Barentsburg og representer fra Sysselmannen og Longyearbyen lokalstyre la ned krans ved minnesmerket ved foten av Operafjellet søndag. I overkant av 20 personer var fløyet til minnestedet med helikopter.

– Den 29. august for 15 år siden døde 141 russiske kamerater. De var en del av den kulturen og det livet som er på Svalbard, og vi vil aldri glemme. La oss håpe og be at dette aldri vil skje igjen, sa assisterende sysselmann Lars Erik Alfheim.

Siste nytt i Nyheter

Nominert til ærespris for arbeidet under skredet

Sysselmannsførstebetjent Trond Olsen ledet redningsarbeidet.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!