Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Minner om selvangivelsen

Underdirektør ved Svalbard skattekontor, Jørn Erik Kvæven, ber folk være nøye med selvangivelsen, og levere den til kontoret innen utgangen av april. FOTO: Line Nagell Ylvisåker (arkiv)

Minner om selvangivelsen

Svalbard skattekontor ber fastboende sjekke nøye etter om de får riktig skatteoppgjør.

Bosatte på Svalbard får tilsendt «Selvangivelse for næringsdrivende m.v.», uavhengig av om de er lønnstakere, pensjonister eller næringsdrivende.

Må fylles ut

Et av Skatteetatens hovedbudskap er «ingen endring – ingen levering». Imidlertid er det slik at de som har mottatt selvangivelse for selvstendig næringsdrivende ikke kan benytte seg av ordningen, men må fylle ut selvangivelsen på papir, og levere denne til Svalbard skattekontor.

– Når du mottar selvangivelsen fra oss er det viktig at du sjekker at opplysningene er korrekte. Bosatte på Svalbard med fast eiendom på fastlandet får bare fradrag for gjeldsrenter knyttet til pantelån i forbindelse med erverv, eller senere påkostning av eiendommen. Gjeld og gjeldsrenter må føres i rubrikken for slike opplysninger, sier Jørn Erik Kvæven ved Svalbard skattekontor.

– Opplysningene er sentrale for skatteoppgjøret, og framtidige fradrag på fastlandet. Opplysningsplikten kan bare ivaretas gjennom å levere selvangivelsen, legger han til.

Ikke betal for mye

Ektefeller og barn bosatt på fastlandet hele året kan benytte seg av leveringsfritaket dersom de ikke har endringer.

– I skattetaten er vi opptatt av at ingen skal betale for mye i skatt. For å styrke brukerens rettssikkerhet har vi i Skattetaten utviklet nettbaserte hjelpemidler som gjør at brukeren selv kan sjekke hvilke fradrag i inntekten som kan være aktuelle for inntekter skattepliktig til fastlandet. Disse hjelpemidlene finnes på våre nettsider, sier Jørn Erik Kvæven.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!