Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Minner om selvangivelsen

Underdirektør ved Svalbard skattekontor, Jørn Erik Kvæven, ber folk være nøye med selvangivelsen, og levere den til kontoret innen utgangen av april. FOTO: Line Nagell Ylvisåker (arkiv)

Minner om selvangivelsen

Svalbard skattekontor ber fastboende sjekke nøye etter om de får riktig skatteoppgjør.

Bosatte på Svalbard får tilsendt «Selvangivelse for næringsdrivende m.v.», uavhengig av om de er lønnstakere, pensjonister eller næringsdrivende.

Må fylles ut

Et av Skatteetatens hovedbudskap er «ingen endring – ingen levering». Imidlertid er det slik at de som har mottatt selvangivelse for selvstendig næringsdrivende ikke kan benytte seg av ordningen, men må fylle ut selvangivelsen på papir, og levere denne til Svalbard skattekontor.

– Når du mottar selvangivelsen fra oss er det viktig at du sjekker at opplysningene er korrekte. Bosatte på Svalbard med fast eiendom på fastlandet får bare fradrag for gjeldsrenter knyttet til pantelån i forbindelse med erverv, eller senere påkostning av eiendommen. Gjeld og gjeldsrenter må føres i rubrikken for slike opplysninger, sier Jørn Erik Kvæven ved Svalbard skattekontor.

– Opplysningene er sentrale for skatteoppgjøret, og framtidige fradrag på fastlandet. Opplysningsplikten kan bare ivaretas gjennom å levere selvangivelsen, legger han til.

Ikke betal for mye

Ektefeller og barn bosatt på fastlandet hele året kan benytte seg av leveringsfritaket dersom de ikke har endringer.

– I skattetaten er vi opptatt av at ingen skal betale for mye i skatt. For å styrke brukerens rettssikkerhet har vi i Skattetaten utviklet nettbaserte hjelpemidler som gjør at brukeren selv kan sjekke hvilke fradrag i inntekten som kan være aktuelle for inntekter skattepliktig til fastlandet. Disse hjelpemidlene finnes på våre nettsider, sier Jørn Erik Kvæven.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!