Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Minner om selvangivelsen

Underdirektør ved Svalbard skattekontor, Jørn Erik Kvæven, ber folk være nøye med selvangivelsen, og levere den til kontoret innen utgangen av april. FOTO: Line Nagell Ylvisåker (arkiv)

Minner om selvangivelsen

Svalbard skattekontor ber fastboende sjekke nøye etter om de får riktig skatteoppgjør.

Tekst:

Publisert:

Bosatte på Svalbard får tilsendt «Selvangivelse for næringsdrivende m.v.», uavhengig av om de er lønnstakere, pensjonister eller næringsdrivende.

Må fylles ut

Et av Skatteetatens hovedbudskap er «ingen endring – ingen levering». Imidlertid er det slik at de som har mottatt selvangivelse for selvstendig næringsdrivende ikke kan benytte seg av ordningen, men må fylle ut selvangivelsen på papir, og levere denne til Svalbard skattekontor.

– Når du mottar selvangivelsen fra oss er det viktig at du sjekker at opplysningene er korrekte. Bosatte på Svalbard med fast eiendom på fastlandet får bare fradrag for gjeldsrenter knyttet til pantelån i forbindelse med erverv, eller senere påkostning av eiendommen. Gjeld og gjeldsrenter må føres i rubrikken for slike opplysninger, sier Jørn Erik Kvæven ved Svalbard skattekontor.

– Opplysningene er sentrale for skatteoppgjøret, og framtidige fradrag på fastlandet. Opplysningsplikten kan bare ivaretas gjennom å levere selvangivelsen, legger han til.

Ikke betal for mye

Ektefeller og barn bosatt på fastlandet hele året kan benytte seg av leveringsfritaket dersom de ikke har endringer.

– I skattetaten er vi opptatt av at ingen skal betale for mye i skatt. For å styrke brukerens rettssikkerhet har vi i Skattetaten utviklet nettbaserte hjelpemidler som gjør at brukeren selv kan sjekke hvilke fradrag i inntekten som kan være aktuelle for inntekter skattepliktig til fastlandet. Disse hjelpemidlene finnes på våre nettsider, sier Jørn Erik Kvæven.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Kansellerte på nytt

Torsdag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Torsdagens ekstrafly ble kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!