Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Minner om selvangivelsen

Underdirektør ved Svalbard skattekontor, Jørn Erik Kvæven, ber folk være nøye med selvangivelsen, og levere den til kontoret innen utgangen av april. FOTO: Line Nagell Ylvisåker (arkiv)

Minner om selvangivelsen

Svalbard skattekontor ber fastboende sjekke nøye etter om de får riktig skatteoppgjør.

Tekst:

Publisert:

Bosatte på Svalbard får tilsendt «Selvangivelse for næringsdrivende m.v.», uavhengig av om de er lønnstakere, pensjonister eller næringsdrivende.

Må fylles ut

Et av Skatteetatens hovedbudskap er «ingen endring – ingen levering». Imidlertid er det slik at de som har mottatt selvangivelse for selvstendig næringsdrivende ikke kan benytte seg av ordningen, men må fylle ut selvangivelsen på papir, og levere denne til Svalbard skattekontor.

– Når du mottar selvangivelsen fra oss er det viktig at du sjekker at opplysningene er korrekte. Bosatte på Svalbard med fast eiendom på fastlandet får bare fradrag for gjeldsrenter knyttet til pantelån i forbindelse med erverv, eller senere påkostning av eiendommen. Gjeld og gjeldsrenter må føres i rubrikken for slike opplysninger, sier Jørn Erik Kvæven ved Svalbard skattekontor.

– Opplysningene er sentrale for skatteoppgjøret, og framtidige fradrag på fastlandet. Opplysningsplikten kan bare ivaretas gjennom å levere selvangivelsen, legger han til.

Ikke betal for mye

Ektefeller og barn bosatt på fastlandet hele året kan benytte seg av leveringsfritaket dersom de ikke har endringer.

– I skattetaten er vi opptatt av at ingen skal betale for mye i skatt. For å styrke brukerens rettssikkerhet har vi i Skattetaten utviklet nettbaserte hjelpemidler som gjør at brukeren selv kan sjekke hvilke fradrag i inntekten som kan være aktuelle for inntekter skattepliktig til fastlandet. Disse hjelpemidlene finnes på våre nettsider, sier Jørn Erik Kvæven.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!