Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Minnemarkering ved kirka etter 22. juli

Berit Sagfossen la ned blomster på vegne av Sysselmannen under minnemarkeringen ved Svalbard Kirke. Det er nå fem år siden terroren rammet Norge. FOTO: John Christian Nygaard

Minnemarkering ved kirka etter 22. juli

I dag er det 5 år siden terroren rammet Norge.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.07.2016 kl 13:55

5 år har gått siden terroren rammet Norge. Angrepene i regjeringskvartalet i Oslo og massakren på Utøya kostet til sammen 77 mennesker livet.

Flere hadde møtt opp for å minnes ofrene for tragedien, da det ble holdt en markering ved minnesmerket utenfor Svalbard kirke i Longyearbyen fredag morgen.

Mange av de fremmøtte gråt mens assisterende sysselmann Berit Sagfossen holdt tale på vegne av Sysselmannen, og da Marianne Aasen snakket på vegne av Longyearbyen lokalstyre.

Etterpå ble det lagt ned blomster ved minnesmerket til ære for Johannes Buø, som mistet livet på Utøya, bare 14 år gammel. Det ble også holdt ett minutts stillhet.

– Det er fint med en markering. Det er viktig å ha en slik markering for å vise at vi ikke glemmer, og at vi tenker på de etterlatte, sier Marianne Aasen.

Assisterende sysselmann Berit Sagfossen la også vekt på viktigheten av at man aldri skal glemme tragedien som rammet.

– Det er viktig at vi verner om de verdiene vi har bygd vårt demokratiske samfunn på. Vi må arbeide for å hindre grobunn for ekstremisme. Alle kan vi gjøre litt for at de rundt oss skal føle tilhørighet og bli inkludert, sier Sagfossen.

Etter markeringen var ferdig, holdt Svalbard Kirke åpent for de som ville komme innom og minnes.

Se bildet større

Det ble lagt ned blomster og holdt ett minutt stillhet ved minnesmerket utenfor Longyearbyen kirke. FOTO: John Christian Nygaard

Se bildet større

Fem ungdommer fra Longyearbyen var på sommerleir på Utøya da terroren rammet. 14 år gamle Johannes Buø mistet livet, mens Viljar Hanssen ble hardt skadet. De tre andre kom fra det uten større fysiske skader. FOTO: John Christian Nygaard

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!