Minnemarkering ved kirka etter 22. juli

I dag er det 5 år siden terroren rammet Norge.

Berit Sagfossen la ned blomster på vegne av Sysselmannen under minnemarkeringen ved Svalbard Kirke. Det er nå fem år siden terroren rammet Norge.
Publisert
Det ble lagt ned blomster og holdt ett minutt stillhet ved minnesmerket utenfor Longyearbyen kirke.
Fem ungdommer fra Longyearbyen var på sommerleir på Utøya da terroren rammet. 14 år gamle Johannes Buø mistet livet, mens Viljar Hanssen ble hardt skadet. De tre andre kom fra det uten større fysiske skader.

5 år har gått siden terroren rammet Norge. Angrepene i regjeringskvartalet i Oslo og massakren på Utøya kostet til sammen 77 mennesker livet.

Flere hadde møtt opp for å minnes ofrene for tragedien, da det ble holdt en markering ved minnesmerket utenfor Svalbard kirke i Longyearbyen fredag morgen.

Mange av de fremmøtte gråt mens assisterende sysselmann Berit Sagfossen holdt tale på vegne av Sysselmannen, og da Marianne Aasen snakket på vegne av Longyearbyen lokalstyre.

Etterpå ble det lagt ned blomster ved minnesmerket til ære for Johannes Buø, som mistet livet på Utøya, bare 14 år gammel. Det ble også holdt ett minutts stillhet.

– Det er fint med en markering. Det er viktig å ha en slik markering for å vise at vi ikke glemmer, og at vi tenker på de etterlatte, sier Marianne Aasen.

Assisterende sysselmann Berit Sagfossen la også vekt på viktigheten av at man aldri skal glemme tragedien som rammet.

– Det er viktig at vi verner om de verdiene vi har bygd vårt demokratiske samfunn på. Vi må arbeide for å hindre grobunn for ekstremisme. Alle kan vi gjøre litt for at de rundt oss skal føle tilhørighet og bli inkludert, sier Sagfossen.

Etter markeringen var ferdig, holdt Svalbard Kirke åpent for de som ville komme innom og minnes.

Powered by Labrador CMS