Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ministre til Svalbardseminaret

 

Ministre til Svalbardseminaret

Knut Storberget og Helen Bjørnøy blir trekkplastre under årets Svalbardseminar som innledes 23. januar.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Se hele programmet her!

– Dette er de to statsrådene som er viktigst for Svalbard blant annet i forhold til lokalstyredebatten og i diskusjonen om verning. Det er to spennende statsråder, sier informasjonskonsulent ved Norsk Polarinstitutt (NP), Inger Lise Næss.

Lokaldemokrati
Det er første gang to statsråder er med på Svalbardseminaret, som arrangeres for 12. gang i år. Det er foreløpig ikke bestemt om arrangementet skal holdes i kinosalen på Huset, eller i Møysalen på UNIS, der de andre foredragene holdes. Det er heller ikke avklart hva miljøvernminister Helen Bjørnøy skal snakke om.
– Den første bolken skal handle om evalueringen av lokalstyreordningen i Longyearbyen, der blant andre Storberget skal være med. I den andre bolken skal Bjørnøy være med, men vi har foreløpig ikke spikret hvilke saker denne skal omhandle, sier informasjonsrådgiver hos Sysselmannen, Synnøve Haga.

Kolliderer ikke
Et CO2-fritt Svalbard har vært diskutert som mulig tema, men i stedet blir det satt av en egen kveld til dette emnet, med foredrag av Gunnar Sand.
Haga sier det er flere grunner til at de inkluderer ministrene i Svalbardseminaret.
– Statsrådene er her på det tidspunktet, og vi synes Svalbardseminaret er en naturlig ramme å putte et slikt møte inn i. Lokalstyret har også vært helt åpne for det, noe vi synes er positivt. I stedet for at dette arrangementet skulle kollidere med Svalbardseminaret, valgte vi å legge det inn, forklarer Haga.

Siste nytt i Nyheter

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!