Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ministre til Svalbardseminaret

 

Ministre til Svalbardseminaret

Knut Storberget og Helen Bjørnøy blir trekkplastre under årets Svalbardseminar som innledes 23. januar.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Se hele programmet her!

– Dette er de to statsrådene som er viktigst for Svalbard blant annet i forhold til lokalstyredebatten og i diskusjonen om verning. Det er to spennende statsråder, sier informasjonskonsulent ved Norsk Polarinstitutt (NP), Inger Lise Næss.

Lokaldemokrati
Det er første gang to statsråder er med på Svalbardseminaret, som arrangeres for 12. gang i år. Det er foreløpig ikke bestemt om arrangementet skal holdes i kinosalen på Huset, eller i Møysalen på UNIS, der de andre foredragene holdes. Det er heller ikke avklart hva miljøvernminister Helen Bjørnøy skal snakke om.
– Den første bolken skal handle om evalueringen av lokalstyreordningen i Longyearbyen, der blant andre Storberget skal være med. I den andre bolken skal Bjørnøy være med, men vi har foreløpig ikke spikret hvilke saker denne skal omhandle, sier informasjonsrådgiver hos Sysselmannen, Synnøve Haga.

Kolliderer ikke
Et CO2-fritt Svalbard har vært diskutert som mulig tema, men i stedet blir det satt av en egen kveld til dette emnet, med foredrag av Gunnar Sand.
Haga sier det er flere grunner til at de inkluderer ministrene i Svalbardseminaret.
– Statsrådene er her på det tidspunktet, og vi synes Svalbardseminaret er en naturlig ramme å putte et slikt møte inn i. Lokalstyret har også vært helt åpne for det, noe vi synes er positivt. I stedet for at dette arrangementet skulle kollidere med Svalbardseminaret, valgte vi å legge det inn, forklarer Haga.

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert mot Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt drevet bort med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!