Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ministre til Svalbardseminaret

 

Ministre til Svalbardseminaret

Knut Storberget og Helen Bjørnøy blir trekkplastre under årets Svalbardseminar som innledes 23. januar.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Se hele programmet her!

– Dette er de to statsrådene som er viktigst for Svalbard blant annet i forhold til lokalstyredebatten og i diskusjonen om verning. Det er to spennende statsråder, sier informasjonskonsulent ved Norsk Polarinstitutt (NP), Inger Lise Næss.

Lokaldemokrati
Det er første gang to statsråder er med på Svalbardseminaret, som arrangeres for 12. gang i år. Det er foreløpig ikke bestemt om arrangementet skal holdes i kinosalen på Huset, eller i Møysalen på UNIS, der de andre foredragene holdes. Det er heller ikke avklart hva miljøvernminister Helen Bjørnøy skal snakke om.
– Den første bolken skal handle om evalueringen av lokalstyreordningen i Longyearbyen, der blant andre Storberget skal være med. I den andre bolken skal Bjørnøy være med, men vi har foreløpig ikke spikret hvilke saker denne skal omhandle, sier informasjonsrådgiver hos Sysselmannen, Synnøve Haga.

Kolliderer ikke
Et CO2-fritt Svalbard har vært diskutert som mulig tema, men i stedet blir det satt av en egen kveld til dette emnet, med foredrag av Gunnar Sand.
Haga sier det er flere grunner til at de inkluderer ministrene i Svalbardseminaret.
– Statsrådene er her på det tidspunktet, og vi synes Svalbardseminaret er en naturlig ramme å putte et slikt møte inn i. Lokalstyret har også vært helt åpne for det, noe vi synes er positivt. I stedet for at dette arrangementet skulle kollidere med Svalbardseminaret, valgte vi å legge det inn, forklarer Haga.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!